...

Gammalt, torrt bröd? 4 smarta tips!

Vi har alla varit där. Du har bakat eller köpt en härlig baguette eller ett surdegsbröd, men efter några dagar blir det torrt och mindre aptitligt. Men innan du kastar det, tänk om! Det finns många kreativa sätt att använda gammalt bröd. Här är sex smarta och enkla tips för att ge ditt gamla bröd nytt liv.

1. Krutonger

Gör dina egna krutonger! Skär brödet i små kuber och stek dem i en klick smör. Lägg till lite krossad vitlök för extra smak. När de är gyllene, strö över lite salt och låt dem torka på ett kökspapper. De är perfekta för att lägga till crunch i sallader eller soppor.

2. Crostini

Om du har en gammal baguette liggande, varför inte göra crostinis? Skär tunna skivor av brödet, placera dem på en bakplåt, ringla över lite olja och salt. Grädda tills de är krispiga. Toppa med dina favoritingredienser, kanske något som buffelmozzarella eller avokado.

3. Fattiga riddare

Detta är en klassiker! Om du har några torra skivor kvar, blöt dem i en blandning av ägg, mjölk och lite socker. Stek dem sedan tills de är gyllene. Servera med sylt, honung eller färsk frukt.

Fattiga riddare
15 minuter
Fattiga riddare är en tidlös och älskad klassiker som ger dig möjlighet att återanvända gammalt vitt bröd. Denna läckra rätt, som påminner om pannkakor, är perfekt för en lyxig frukost eller brunch. Med en touch av socker och kanel blir detta en oemotståndlig morgonmums!
Ett recept på fattiga rddare
Fattiga riddare recept

4. Ströbröd

Gör ditt eget ströbröd! Bryt ditt gamla bröd i mindre bitar och rosta dem i ugnen tills de är helt torra. Kör sedan bitarna i en matberedare tills de blir till fina smulor. Perfekt för panering eller som topping på gratänger.


Att kasta gammalt bröd är inte bara slöseri med mat, det är också en förlorad möjlighet att skapa något nytt och läckert. Med dessa sex tips kan du omvandla ditt torra bröd till något helt annat, från krispiga krutonger till fylliga såser. Så nästa gång du har gammalt bröd liggande, tänk två gånger innan du kastar det. Ge det en andra chans i köket!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

användarnamn *
Email *
Lösenord *