...

Muminmuggar

Muminmuggar

Muminmuggar

Muminmuggar har blivit något av en kultföreteelse i de nordiska hemmen. Dessa muggar, ofta prydda med illustrationer från Tove Janssons älskade sagor, är inte bara användbara utan också samlarobjekt. Låt oss ta en närmare titt på dessa ikoniska muggar och deras historia.

Muminmuggarna finns att köpa hos Cervera och Nordic nest – både har ett stort utbud av muggarna.

Muminmuggar recept
Muminmuggar recept

Historien bakom Muminmuggarna

Muminmuggarna har sina rötter i Finland, där de tillverkas av det finska porslinsföretaget Arabia. Arabia är känt för sin höga kvalitet och sina tidlösa design. Muminmuggarna är inget undantag. Med sina färgstarka motiv och detaljrika illustrationer har de blivit en del av många hem världen över.


Säsongsmuggar och Begränsade Upplagor

Varje år släpps nya muminmuggar, ofta i samband med speciella händelser eller årstider. Dessa säsongsmuggar är mycket populära och kan snabbt bli sällsynta. Många samlare väntar ivrigt på ny släpp för att komplettera sin muggsamling.


Muminmuggar som Samlarobjekt

För många är muminmuggarna mer än bara en mugg att dricka ur. De är samlarobjekt. Vissa muggar kan gå för höga priser på auktion, särskilt om de är från en begränsad upplaga eller om de har ett särskilt motiv. Det finns till och med muminmuggar som har skapats i samarbete med Röda Korset för välgörenhet.


Skötsel och Användning

Trots att muminmuggarna är samlarobjekt, är de också gjorda för att användas. De flesta muminmuggarna tål maskindisk, men det är alltid bra att kolla skötselråden för varje specifik mugg. Med rätt skötsel kan din muminmugg hålla i många år.


Tove Slotte: Kvinnan bakom Muminmuggarnas Design

Många av muminmuggarnas illustrationer är skapade av Tove Slotte, som har tolkat Tove Janssons originalillustrationer till muggform. Hennes arbete har blivit en viktig del av muminmuggarnas popularitet.


Framtida Muminmuggar att Hålla Utkik Efter

Med tanke på muminmuggarnas popularitet, kan vi förvänta oss många fler spännande släpp i framtiden. Muminmugg 2023, muminmugg vinter 2022, och muminmugg sommar 2022 är bara några av de muggar som har skapat buzz nyligen. Oavsett om du är en samlare eller bara en beundrare av finsk design, finns det alltid något nytt och spännande att upptäcka i muminmuggarnas värld.

Muminmuggarna är mer än bara muggar. De är en del av den nordiska kulturen, en hyllning till Tove Janssons fantastiska värld, och ett bevis på den finska designens tidlöshet. Oavsett om du samlar på dem, använder dem dagligen, eller bara beundrar dem på avstånd, är muminmuggarna här för att stanna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

användarnamn *
Email *
Lösenord *