...

Svenska Äppelsorter

join the success

Meet our success stories

Äpplet är inte bara en frukt; det är en kulturell ikon, en mångsidig ingrediens i köket och en källa till näring och hälsa. Här kommer vi att utforska de olika äppelsorterna som finns tillgängliga i Sverige

Svenska Äppelsorter recept

Discovery

Smakprofil: Discovery-äpplet är rikt på smak och saftighet, med en fin balans mellan sötma och syra. Det har ett matt och tämligen tjockt skal, samt ett fast vitt fruktkött som ibland har inslag av rosaröd färg.

Säsong: Augusti till oktober.

Äpple St.Olof

St Olof

Smakprofil: St Olof är ett kraftfullt äpple som smakar ”väldigt mycket äpple”. Det är otroligt gott att äta som det är, men passar också utmärkt som smaksättare i mat, bröd och desserter.

Ingrid Marie

Ingrid Marie

Smakprofil: Ingrid Marie har en relativt frisk och lite kryddig arom, med syrliga inslag av citrus och lätta toner av gräs.

Säsong: Oktober till februari.

Här är en ungefärlig tabell baserad på generella näringsvärden för äpplen per 100 gram. Observera att dessa siffror är ungefärliga och kan variera något beroende på äppelsort och odlingsförhållanden. För de mest exakta näringsvärdena rekommenderar vi att konsultera vetenskapliga källor eller näringsexperter.
Näringsinnehåll Per 100 g
Kalorier i äpple 52 kcal
Kolhydrater i äpple 13,8 g
Protein i äpple 0,3 g
Fett i äpple 0,2 g
Kostfibrer i äpple 2,4 g

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

användarnamn *
Email *
Lösenord *