Meet our success stories
Äpplet är inte bara en frukt; det är en kulturell ikon, en mångsidig ingrediens i köket och en källa till näring och hälsa. Här kommer vi att utforska de olika äppelsorterna som finns tillgängliga i Sverige
Discovery
Smakprofil: Discovery-äpplet är rikt på smak och saftighet, med en fin balans mellan sötma och syra. Det har ett matt och tämligen tjockt skal, samt ett fast vitt fruktkött som ibland har inslag av rosaröd färg.
Säsong: Augusti till oktober.
St Olof
Smakprofil: St Olof är ett kraftfullt äpple som smakar ”väldigt mycket äpple”. Det är otroligt gott att äta som det är, men passar också utmärkt som smaksättare i mat, bröd och desserter.
Ingrid Marie
Smakprofil: Ingrid Marie har en relativt frisk och lite kryddig arom, med syrliga inslag av citrus och lätta toner av gräs.
Säsong: Oktober till februari.
Näringsinnehåll | Per 100 g |
---|---|
Kalorier i äpple | 52 kcal |
Kolhydrater i äpple | 13,8 g |
Protein i äpple | 0,3 g |
Fett i äpple | 0,2 g |
Kostfibrer i äpple | 2,4 g |