...
recept

Husets Grahambröd

AnnaAnna
Ett näringsrikt och smakfullt hembakat bröd, perfekt för frukost eller som tillbehör till måltider, med den rustika smaken och konsistensen från grahamsmjölet.
Portioner 2 Bröd
Kalorier 2362 kcal
förb20 minuter
Till.tid2 timmar
Totalt2 timmar 20 minuter
2 Bröd

Ingredienser

  • 2 msk Torrjäst
  • 5 dl Grahamsmjöl
  • 7,25 dl Brödmjöl eller Vetemjöl
  • 5 dl Varmt Vatten
  • 0,8 dl Honung
  • 1 tsk Salt

Instruktioner

  • I en stor skål, kombinera det varma vattnet med honung och torrjäst. Rör om lätt och låt blandningen stå tills jästen börjar skumma, vilket tar cirka 10 minuter.
  • Blanda i grahamsmjölet och saltet i skålen och rör om väl.
  • Tillsätt 5 dl brödmjöl eller vetemjöl och blanda tills en deg börjar ta form. Om nödvändigt, tillsätt mer mjöl lite i taget.
  • Vänd ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda den tills den blir fast men elastisk.
  • Smörj en annan skål lätt med olja och lägg i degen. Täck skålen med en kökshandduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, vilket tar ungefär 45-60 minuter.
  • Ta ut degen på ett mjölat bord och dela den i två delar. Knåda varje del lätt och forma till bröd. Om du vill, strö på sesamfrön på undersidan av bröden.
  • Placera bröden i två smorda brödformar som är cirka 20×10 cm stora.
  • Täck bröden återigen med en kökshandduk och låt dem jäsa till dubbel storlek igen, vilket tar ytterligare 30-45 minuter. Värm ugnen till 200 grader Celsius under de sista 10 minuterna av jäsningen.
  • När bröden är färdigjästa, grädda dem i den förvärmda ugnen i 30 till 40 minuter, tills de blir gyllenbruna.
  • Ta ut bröden ur formarna direkt efter gräddning och låt dem svalna på ett galler.
  • Ditt hemlagade bröd med grahamsmjöl är nu redo att avnjutas!
Måltid Frukost
Kök svenskt
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Husets Grahambröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
2362
% Daily Value*
Fat
 
8
g
12
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
0.4
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
57
mg
2
%
Kalium
 
426
mg
12
%
Kolhydrater
 
502
g
167
%
Fiber
 
43
g
179
%
Socker
 
34
g
38
%
Protein
 
72
g
144
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Vitamin B1
 
3
mg
200
%
Vitamin B2
 
2
mg
118
%
Vitamin B3
 
22
mg
110
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
0.2
mg
10
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Vitamin D
 
0.02
µg
0
%
Vitamin E
 
0.2
mg
1
%
Vitamin K
 
1
µg
1
%
Kalcium
 
65
mg
7
%
Copper
 
1
mg
50
%
Folate
 
688
µg
172
%
Järn
 
26
mg
144
%
Manganese
 
3
mg
150
%
Magnesium
 
84
mg
21
%
Phosphorus
 
404
mg
40
%
Selenium
 
124
µg
177
%
Zinc
 
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Bröd Med Grahamsmjöl

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *