Husets Grahambröd
AnnaEtt näringsrikt och smakfullt hembakat bröd, perfekt för frukost eller som tillbehör till måltider, med den rustika smaken och konsistensen från grahamsmjölet.
Portioner 2 Bröd
Kalorier 2362 kcal
förb20 minuter minuter
Till.tid2 timmar t
Totalt2 timmar t 20 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
2 Bröd
Ingredienser
- 2 msk Torrjäst
- 5 dl Grahamsmjöl
- 7,25 dl Brödmjöl eller Vetemjöl
- 5 dl Varmt Vatten
- 0,8 dl Honung
- 1 tsk Salt
Instruktioner
- I en stor skål, kombinera det varma vattnet med honung och torrjäst. Rör om lätt och låt blandningen stå tills jästen börjar skumma, vilket tar cirka 10 minuter.
- Blanda i grahamsmjölet och saltet i skålen och rör om väl.
- Tillsätt 5 dl brödmjöl eller vetemjöl och blanda tills en deg börjar ta form. Om nödvändigt, tillsätt mer mjöl lite i taget.
- Vänd ut degen på en mjölad arbetsyta och knåda den tills den blir fast men elastisk.
- Smörj en annan skål lätt med olja och lägg i degen. Täck skålen med en kökshandduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, vilket tar ungefär 45-60 minuter.
- Ta ut degen på ett mjölat bord och dela den i två delar. Knåda varje del lätt och forma till bröd. Om du vill, strö på sesamfrön på undersidan av bröden.
- Placera bröden i två smorda brödformar som är cirka 20×10 cm stora.
- Täck bröden återigen med en kökshandduk och låt dem jäsa till dubbel storlek igen, vilket tar ytterligare 30-45 minuter. Värm ugnen till 200 grader Celsius under de sista 10 minuterna av jäsningen.
- När bröden är färdigjästa, grädda dem i den förvärmda ugnen i 30 till 40 minuter, tills de blir gyllenbruna.
- Ta ut bröden ur formarna direkt efter gräddning och låt dem svalna på ett galler.
- Ditt hemlagade bröd med grahamsmjöl är nu redo att avnjutas!
recept näringsinnehåll
Husets Grahambröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
2362
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
0.4
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
57
mg
2
%
Kalium
426
mg
12
%
Kolhydrater
502
g
167
%
Fiber
43
g
179
%
Socker
34
g
38
%
Protein
72
g
144
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin B1
3
mg
200
%
Vitamin B2
2
mg
118
%
Vitamin B3
22
mg
110
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
0.2
mg
10
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Vitamin D
0.02
µg
0
%
Vitamin E
0.2
mg
1
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
65
mg
7
%
Copper
1
mg
50
%
Folate
688
µg
172
%
Järn
26
mg
144
%
Manganese
3
mg
150
%
Magnesium
84
mg
21
%
Phosphorus
404
mg
40
%
Selenium
124
µg
177
%
Zinc
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Bröd Med Grahamsmjöl