Amerikanska Pannkakor – Perfekt för frukost
Recept på amerikanska pannkakor som är enkelt och klassiskt. Resultatet av detta recept är mjuka och fluffiga pannkakor som är perfekta för en god frukost.
Portioner 4
Kalorier 239 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 msk smör smält
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader och värm en stekpanna eller pannkakslagg.
- I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt.
- Tillsätt mjölken, ägget och det smälta smöret och rör tills det är jämnt.
- Häll 1/4 cup av smeten i stekpannan och stek pannkakan tills den är bubblig och gyllenbrun. Vänd och stek den andra sidan.
- Lägg upp den färdiga pannkakan på ett ugnssäkert fat och håll den varm i ugnen tills alla pannkakor är klara.
Recept anteckningar
- Du kan lägga till lite kanel eller vaniljpulver för extra smak.
- Du kan också ersätta mjölken med mandelmjölk eller sojamjölk för en laktosfri version.
- Du kan toppa pannkakorna med valfria ingredienser som sylt, grädde, frukt eller nötter.
recept näringsinnehåll
Amerikanska Pannkakor – Perfekt för frukost Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
239
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Mättat fett
3
g
19
%
Transfett
0.1
g
Fleromättat fett
0.4
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
14
mg
5
%
Natrium
881
mg
38
%
Kalium
130
mg
4
%
Kolhydrater
41
g
14
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
3
g
3
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
170
IU
3
%
Kalcium
70
mg
7
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Amerikanska pannkakor, enkla, fluffiga, mjuka