...
Apelsin & Pepparkakscheesecake recept

Apelsin & Pepparkakscheesecake

AnnaAnna
En krämig och smakrik dessert med en krispig botten av pepparkakor, fyllning av len färskost och apelsin, toppad med krossade pepparkakor och vit choklad för extra festlig känsla.
Portioner 4 portioner
Kalorier 515 kcal
förb10 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt40 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 50 g Smör
  • 100 g Pepparkakor
  • 2 dl Grädde
  • 2 st Ägg
  • 1 dl Socker
  • 200 g Färskost
  • 0.5 st Apelsin finrivet skal
  • 5 st Pepparkakor Krossade
  • 50 g Riven Vit Choklad

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smält 50 g Smör. Krossa eller mixa 100 g Pepparkakor till fina smulor och blanda med det smälta smöret.
  • Tryck ut pepparkakssmeten i botten på en form med löstagbar kant, cirka 22-24 cm i diameter. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt sedan svalna.
  • Vispa grädden till fast konsistens i en skål.
  • I en annan skål, vispa äggulorna fluffigt med sockret. Blanda i färskosten och finrivet skal från en halv apelsin.
  • I en ny bunke, vispa äggvitorna hårda.
  • Vänd försiktigt ner den vispade grädden i ägg- och färskostblandningen, och därefter försiktigt i de vispade äggvitorna.
  • Häll den färdiga smeten i formen över pepparkaksbottnen. Ställ kakan i frysen och låt den frysa i minst 5 timmar.
  • När kakan är färdig, toppa den med krossade pepparkakor och fint riven vit choklad före servering.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Apelsin & Pepparkakscheesecake Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
515
% Daily Value*
Fat
 
33
g
51
%
Mättat fett
 
19
g
119
%
Transfett
 
0.4
g
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
94
mg
31
%
Natrium
 
398
mg
17
%
Kalium
 
195
mg
6
%
Kolhydrater
 
48
g
16
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
33
g
37
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
1121
IU
22
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.3
µg
5
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
3
µg
3
%
Kalcium
 
98
mg
10
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
31
µg
8
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.4
mg
20
%
Magnesium
 
21
mg
5
%
Phosphorus
 
134
mg
13
%
Selenium
 
8
µg
11
%
Zinc
 
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt, pepparkaks recept, Pepparkakscheesecake

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *