...
Äpplepizza recept

Äpplepizza

Portioner 4 portioner
Kalorier 522 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt25 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 250 g smördeg
  • 150 g mandelmassa
  • 2 st gröna äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 tsk socker
  • Kanel efter smak
  • Vaniljsås för servering

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
  • Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Riv mandelmassan grovt och fördela den jämnt över smördegen.
  • Kärna ur och skiva de gröna äpplena i tunna ringar.
  • Lägg äppelskivorna i ett lätt överlappande mönster på smördegen. Tänk på att äpplena krymper under bakningen.
  • Smält 2 msk smör och pensla det över äppelskivorna.
  • Strö över socker och kanel jämnt över äppelskivorna.
  • Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 10-15 minuter, tills äpplena är mjuka och smördegen är gyllenbrun.
  • Servera varmt, gärna med vaniljsås.

recept näringsinnehåll

Äpplepizza Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
522
% Daily Value*
Fat
 
35
g
54
%
Mättat fett
 
7
g
44
%
Transfett
 
0.02
g
Fleromättat fett
 
5
g
Enkelomättat fett
 
20
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
162
mg
7
%
Kalium
 
157
mg
4
%
Kolhydrater
 
47
g
16
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
15
g
17
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
13
IU
0
%
Vitamin B1
 
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B5
 
0.04
mg
0
%
Vitamin B6
 
0.03
mg
2
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Vitamin E
 
5
mg
33
%
Vitamin K
 
10
µg
10
%
Kalcium
 
71
mg
7
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
76
µg
19
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
59
mg
15
%
Phosphorus
 
134
mg
13
%
Selenium
 
17
µg
24
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Äpplepizza, efterrätt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *