Äpplepizza
Portioner 4 portioner
Kalorier 522 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 250 g smördeg
- 150 g mandelmassa
- 2 st gröna äpplen
- 2 msk smör
- 2 tsk socker
- Kanel efter smak
- Vaniljsås för servering
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
- Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Riv mandelmassan grovt och fördela den jämnt över smördegen.
- Kärna ur och skiva de gröna äpplena i tunna ringar.
- Lägg äppelskivorna i ett lätt överlappande mönster på smördegen. Tänk på att äpplena krymper under bakningen.
- Smält 2 msk smör och pensla det över äppelskivorna.
- Strö över socker och kanel jämnt över äppelskivorna.
- Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 10-15 minuter, tills äpplena är mjuka och smördegen är gyllenbrun.
- Servera varmt, gärna med vaniljsås.
recept näringsinnehåll
Äpplepizza Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
522
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Mättat fett
7
g
44
%
Transfett
0.02
g
Fleromättat fett
5
g
Enkelomättat fett
20
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
162
mg
7
%
Kalium
157
mg
4
%
Kolhydrater
47
g
16
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
15
g
17
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
13
IU
0
%
Vitamin B1
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
0.04
mg
0
%
Vitamin B6
0.03
mg
2
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Vitamin E
5
mg
33
%
Vitamin K
10
µg
10
%
Kalcium
71
mg
7
%
Copper
0.2
mg
10
%
Folate
76
µg
19
%
Järn
2
mg
11
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
59
mg
15
%
Phosphorus
134
mg
13
%
Selenium
17
µg
24
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Äpplepizza, efterrätt