Baconsås – Enkel och Smakrik recept för kött, pasta och grönsaker
Baconsås är enkel att göra och ger en smakrik smak som passar perfekt till kött, pasta och grönsaker. Denna recept är enkel och ger en krämig sås med smaker av bacon, lök och grädde som kommer att få din middag att kännas extra speciell.
Portioner 4
Kalorier 356 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 200 g bacon skivat
- 1 lök hackad
- 2 vitlöksklyftor pressade
- 2 dl grädde
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Sätt en stekpanna på medium värme och tillsätt bacon. Stek baconet tills det är knaprigt.
- Ta bort baconet från stekpannan men behåll smör i pannan. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk.
- Tillsätt grädde och bacon till pannan och låt såsen koka upp.
- Låt såsen sjuda i 5 minuter och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
- Servera såsen varm som tillbehör till kött, pasta eller grönsaker.
Recept anteckningar
- Du kan också tillsätta hackad färsk persilja eller gräslök för en extra smak.
- Du kan också ersätta grädde med mjölk för en lättare version.
recept näringsinnehåll
Baconsås – Enkel och Smakrik recept för kött, pasta och grönsaker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
356
% Daily Value*
Fat
31
g
48
%
Mättat fett
14
g
88
%
Fleromättat fett
9
g
Enkelomättat fett
8
g
Kolesterol
58
mg
19
%
Natrium
746
mg
32
%
Kalium
142
mg
4
%
Kolhydrater
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
3
g
3
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
736
IU
15
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Kalcium
63
mg
6
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bacon, Baconsås, grädde, grönsaker., kött, krämig, lök, pasta