...
Banan- och Daim Kladdkaka recept

Banan- och Daim Kladdkaka

Banan- och Daim Kladdkaka recept
Portioner 8 portioner
Kalorier 553 kcal
förb10 minuter
Till.tid35 minuter
Totalt35 minuter
8 portioner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Bakplåtspapper
  • 1.5 dl sötad karamelliserad mjölk
  • 1 krm salt
  • 2 st digestivekex
  • 1 st banan
  • 1 st dubbeldaim
  • 1 dl minimarshmallows
  • 1.5 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Blanda det smälta smöret med ägg, strösocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en skål. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Klä en form (cirka 24 cm i diameter) med avtagbar kant med bakplåtspapper.
  • Häll smeten i formen och grädda i den förvärmda ugnen i cirka 15-20 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är genomgräddad.
  • Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt.
  • Blanda den karamelliserade mjölken med en knappmängd salt och bred sedan detta jämnt över den svalnade kakan.
  • Krossa digestivekex och strö över kakan.
  • Skiva bananen och lägg skivorna ovanpå kexlagret.
  • Krossa dubbeldaimen och strö över bananen.
  • Fördela minimarshmallows jämnt över kakan.
  • Spritsa en klick vispad grädde på varje tänkt portionsbit av kakan innan servering.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Banan- och Daim Kladdkaka Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
553
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Mättat fett
 
14
g
88
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Kolesterol
 
58
mg
19
%
Natrium
 
250
mg
11
%
Kalium
 
83
mg
2
%
Kolhydrater
 
84
g
28
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
47
g
52
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
639
IU
13
%
Vitamin B1
 
0.4
mg
27
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B5
 
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
 
0.03
mg
2
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Vitamin D
 
8
µg
53
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
2
µg
2
%
Kalcium
 
67
mg
7
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
82
µg
21
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.3
mg
15
%
Magnesium
 
12
mg
3
%
Phosphorus
 
71
mg
7
%
Selenium
 
16
µg
23
%
Zinc
 
0.4
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Banoffee, efterrätt, kladdkaka

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *