Banan- och Daim Kladdkaka
Banan- och Daim Kladdkaka recept
Portioner 8 portioner
Kalorier 553 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid35 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8 portioner
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- Bakplåtspapper
- 1.5 dl sötad karamelliserad mjölk
- 1 krm salt
- 2 st digestivekex
- 1 st banan
- 1 st dubbeldaim
- 1 dl minimarshmallows
- 1.5 dl vispgrädde
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Blanda det smälta smöret med ägg, strösocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en skål. Rör om tills allt är väl blandat.
- Klä en form (cirka 24 cm i diameter) med avtagbar kant med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen och grädda i den förvärmda ugnen i cirka 15-20 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är genomgräddad.
- Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt.
- Blanda den karamelliserade mjölken med en knappmängd salt och bred sedan detta jämnt över den svalnade kakan.
- Krossa digestivekex och strö över kakan.
- Skiva bananen och lägg skivorna ovanpå kexlagret.
- Krossa dubbeldaimen och strö över bananen.
- Fördela minimarshmallows jämnt över kakan.
- Spritsa en klick vispad grädde på varje tänkt portionsbit av kakan innan servering.
recept näringsinnehåll
Banan- och Daim Kladdkaka Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
553
% Daily Value*
Fat
22
g
34
%
Mättat fett
14
g
88
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
58
mg
19
%
Natrium
250
mg
11
%
Kalium
83
mg
2
%
Kolhydrater
84
g
28
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
47
g
52
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
639
IU
13
%
Vitamin B1
0.4
mg
27
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
0.3
mg
3
%
Vitamin B6
0.03
mg
2
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.02
mg
0
%
Vitamin D
8
µg
53
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
2
µg
2
%
Kalcium
67
mg
7
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
82
µg
21
%
Järn
2
mg
11
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
12
mg
3
%
Phosphorus
71
mg
7
%
Selenium
16
µg
23
%
Zinc
0.4
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Banoffee, efterrätt, kladdkaka