Banana-Oat Muffins med Chokladbitar
Mjuka och saftiga muffins gjorda med vetemjöl, havregryn, bananer och ägg, toppade med chokladbitar. En perfekt frukost eller fika.
Portioner 12 muffins
Kalorier 192 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 muffins
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 2 bananer mosade
- 1 ägg
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl chokladbitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (350°F).
- Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och kanel i en skål.
- Tillsätt mosade bananer, ägg, olivolja och socker, och rör om tills alla ingredienser är väl blanda.
- Fördela smeten i en muffinsform med 12 muffinsplatser. Strö över chokladbitar på toppen av varje muffin.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
Recept anteckningar
- Se till att inte öppna ugnen för ofta under gräddningen, eftersom det kan orsaka att muffinsen sjunker.
- Du kan använda valfria chokladbitar till de här muffinsen.
recept näringsinnehåll
Banana-Oat Muffins med Chokladbitar Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
192
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
14
mg
5
%
Natrium
98
mg
4
%
Kalium
148
mg
4
%
Kolhydrater
29
g
10
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
8
g
9
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
35
IU
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Kalcium
14
mg
1
%
Järn
2
mg
11
%
Caffeine
4
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Banana, Chokladbitar, Fika, frukost, havregryn, Muffins