Bananpannkakor à la Thai med Limesmak
Bananpannkakor à la Thai med Limesmak recept
Portioner 4 portioner
Kalorier 488 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 4 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 25 g smör för smeten
- Smör för stekning
- 4 st bananer
- 0.5 dl sötad kondenserad mjölk
- 2 st lime för servering
Instruktioner
- Blanda ihop vetemjöl och mjölk i en stor bunke tills smeten blir slät.
- Knäck äggen och vispa ner dem i smeten.
- Tillsätt salt, socker och smält smör i smeten. Blanda väl.
- Värm en stekpanna på medelhög värme och smält lite smör i pannan.
- Grädda pannkakor i stekpannan. De ska vara något bleka och tunna.
- Lägg de gräddade pannkakorna på en skärbräda.
- Skala och skiva bananerna. Fördela bananskivorna över varje pannkaka.
- Ringla sötad, kondenserad mjölk över bananerna på pannkakorna.
- Vik pannkakorna till ett trekantigt knyte.
- Stek pannkaksknytena i smör i pannan tills de blir gyllenbruna och bananerna blir varma inuti.
- Servera de stekta bananpannkakorna direkt och pressa över limejuice vid servering.
recept näringsinnehåll
Bananpannkakor à la Thai med Limesmak Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
488
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Mättat fett
6
g
38
%
Transfett
0.2
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
32
mg
11
%
Natrium
100
mg
4
%
Kalium
303
mg
9
%
Kolhydrater
83
g
28
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
7
g
8
%
Protein
15
g
30
%
Vitamin A
365
IU
7
%
Vitamin B1
1
mg
67
%
Vitamin B2
1
mg
59
%
Vitamin B3
6
mg
30
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamin C
0.2
mg
0
%
Vitamin D
1
µg
7
%
Vitamin E
0.3
mg
2
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
171
mg
17
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
184
µg
46
%
Järn
5
mg
28
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
38
mg
10
%
Phosphorus
239
mg
24
%
Selenium
37
µg
53
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Banana Pancakes, bannan pannkaka, efterrätt