Bästa klyftpotatisen
Det perfekta receptet på klyftpotatis är enkelt och ger fantastiskt krispiga och läckra potatisklyftor.
Portioner 4
Kalorier 780 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid35 minuter minuter
Totalt50 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 msk olivolja
- 1 tsk rökt paprika
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk timjan
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsläge, är symbolen med fläkten. Har du inte det så öka med 25°). Lägg ut bakplåtspapper i en ugnsplåt.
- Tvätta potatisen och dela dom på längden. Dela halvorna. Dela alla bitar en gång till. Det är alltså 8 klyftor per potatis om de är normalstora.
- Lägg i en bunke och tillsätt resterande ingredienser. Blanda runt ordentligt och lägg sen ut klyftorna på ugnsplåten. Se till att dom ligger fritt och inte mot varandra. Ställ timern på 20 min. OBS! Tiden kan variera beroende på hur stora potatisar du utgick från!
- Ta ut och rör runt på alla klyftor. Sätt in i ugnen igen i 15 min.
recept näringsinnehåll
Bästa klyftpotatisen Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
780
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Natrium
111
mg
5
%
Kalium
2025
mg
58
%
Kolhydrater
167
g
56
%
Fiber
12
g
50
%
Socker
7
g
8
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
270
IU
5
%
Vitamin B1
0.5
mg
33
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
7
mg
35
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
2
mg
100
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
5
µg
5
%
Kalcium
134
mg
13
%
Copper
0.4
mg
20
%
Folate
51
µg
13
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
132
mg
33
%
Phosphorus
341
mg
34
%
Selenium
2
µg
3
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord klyftpotatis, Potatis i ugn