...
Bengansås recept

Bengansås

5 av 1 betyg
Bengansås snabb och god sås.
Portioner 4
Kalorier 358 kcal
förb5 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt15 minuter
4

Ingredienser

  • 2 st schalottenlökar
  • sambal oelek
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 250 g Cantadou vitlök och örter
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk soja
  • 1 msk rött vin

Instruktioner

  • Skala och finhacka löken och bryn i smör. Tillsätt sambal oelek samt buljongtärningen och låt den smälta ner.
  • Häll sedan i färskosten och låt den också smälta ner.
  • Tillsätt matgrädden och soja, låt den puttra under några minuter under omrörning.
Måltid Tillbehör
Typ av rätt Sås

recept näringsinnehåll

Bengansås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
358
% Daily Value*
Fat
 
35
g
54
%
Mättat fett
 
21
g
131
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
106
mg
35
%
Natrium
 
490
mg
21
%
Kalium
 
167
mg
5
%
Kolhydrater
 
7
g
2
%
Fiber
 
0.4
g
2
%
Socker
 
5
g
6
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1391
IU
28
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Kalcium
 
91
mg
9
%
Järn
 
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bengansås

1 svar på ”Bengansås”

  1. 5 stars
    Receptet var tydligt och lätt att följa. Jag uppskattade verkligen hur såsen fick en rik och balanserad smak. Jag valde att lägga till lite extra salt för att passa min personliga smak, men i övrigt var det perfekt

    Svara

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *