Bengansås
5 av 1 betyg
Bengansås snabb och god sås.
Portioner 4
Kalorier 358 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt15 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 2 st schalottenlökar
- sambal oelek
- 1 st oxbuljongtärning
- 250 g Cantadou vitlök och örter
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- 0,5 tsk soja
- 1 msk rött vin
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och bryn i smör. Tillsätt sambal oelek samt buljongtärningen och låt den smälta ner.
- Häll sedan i färskosten och låt den också smälta ner.
- Tillsätt matgrädden och soja, låt den puttra under några minuter under omrörning.
recept näringsinnehåll
Bengansås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
358
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Mättat fett
21
g
131
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
9
g
Kolesterol
106
mg
35
%
Natrium
490
mg
21
%
Kalium
167
mg
5
%
Kolhydrater
7
g
2
%
Fiber
0.4
g
2
%
Socker
5
g
6
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1391
IU
28
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Kalcium
91
mg
9
%
Järn
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bengansås
1 svar på ”Bengansås”
Receptet var tydligt och lätt att följa. Jag uppskattade verkligen hur såsen fick en rik och balanserad smak. Jag valde att lägga till lite extra salt för att passa min personliga smak, men i övrigt var det perfekt