Blåbärskaka i långpanna
Det här supersmarriga receptet på blåbärskaka. Den blir ganska kladdig, så om du föredrar lite fastare så öka på tiden i ugnen eller lägg till lite mer mjöl.
Portioner 48
Kalorier 70 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
48
Ingredienser
- 150 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 ägg
- 250 g mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 krm vaniljpulver valfritt
- 150 g blåbär frusna
- 1 msk potatismjöl
- florsocker, att strö över
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn smöret i en stor kastrull.
- Tillsätt strösockret och rör ihop.
- Knäck ner äggen och blanda.
- Rör ner mjöl, vaniljsocker och vanilj och blanda till en slät smet.
- Häll i en bakplåtspappersklädd form 20×30 cm.
- Blanda blåbären med potatismjölet och strö över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen 30 min.
- Låt svalna och skär upp i rutor. Pudra med florsocker.
recept näringsinnehåll
Blåbärskaka i långpanna Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
70
% Daily Value*
Fat
0.4
g
1
%
Mättat fett
0.1
g
1
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
0.1
g
Enkelomättat fett
0.1
g
Kolesterol
10
mg
3
%
Natrium
27
mg
1
%
Kalium
15
mg
0
%
Kolhydrater
16
g
5
%
Fiber
0.3
g
1
%
Socker
10
g
11
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
17
IU
0
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.05
mg
3
%
Vitamin B3
0.4
mg
2
%
Vitamin B5
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
0.01
mg
1
%
Vitamin B12
0.03
µg
1
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
0.1
mg
1
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
9
mg
1
%
Copper
0.01
mg
1
%
Folate
13
µg
3
%
Järn
0.4
mg
2
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
2
mg
1
%
Phosphorus
21
mg
2
%
Selenium
3
µg
4
%
Zinc
0.1
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Blåbärskaka