...
Bolognese lasagne recept

Bolognese lasagne

Bolognese lasagne recept
Portioner 6
Kalorier 960 kcal
förb20 minuter
Till.tid1 timme 20 minuter
Totalt1 timme 40 minuter
6

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2 dl rödvin
  • 800 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • ½ timjan

Bechamelsås

  • 8 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk muskotnöt riven
  • 1 tsk salt
  • 10 lasagneplattor
  • 2 dl lagrad ost riven

Instruktioner

  • Skala lök, vitlök och morot. Finhacka löken och skär morot och selleri i små tärningar.
  • Fräs lök, vitlök, morot, selleri och tomatpuré i hälften av oljan i en gryta eller stor kastrull tills det får lite färg.
  • Tillsätt resten av oljan och färsen, stek tills färsen får lite färg.
  • Tillsätt vin och låt koka in. Krossa tomaterna med en gaffel och tillsätt tillsammans med lagerblad och timjan.
  • Låt koka med lock (på glänt) på svag värme ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 200°C.

Bechamelsås

  • Värm mjölken och grädden. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt gräddmjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt koka några minuter under omrörning. Smaka av med peppar, muskot och salt.
  • Varva lasagneplattor med bolognese och bechamel i en smord ugnsform. Avsluta med plattor och ett tjockt lager bechamel.
  • Strö över ost. Ställ in i mitten av ugnen 30–40 minuter tills den får fin färg.

Recept anteckningar

  • Se till att inte bränna löken och grönsakerna när du fräser dem i början av receptet. Det kan ge en bitter smak till såsen.
  • När du tillsätter vinet i bolognesesåsen, se till att låta det koka in ordentligt för att få bort alkoholen.
  • Se till att lasagneplattorna är ordentligt täckta med sås och bechamelsås för att undvika att de blir torra under tillagningen.
  • Var noga med att smaka av bolognesesåsen med salt och peppar. Detta gör att smaken blir balanserad och god.
  • När du serverar lasagnen, låt den gärna svalna något innan du skär upp den. Det gör att den blir enklare att skära och servera.
Måltid Middag

recept näringsinnehåll

Bolognese lasagne Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
960
% Daily Value*
Fat
 
57
g
88
%
Mättat fett
 
26
g
163
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
22
g
Kolesterol
 
152
mg
51
%
Natrium
 
959
mg
42
%
Kalium
 
1141
mg
33
%
Kolhydrater
 
70
g
23
%
Fiber
 
5
g
21
%
Socker
 
18
g
20
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
3009
IU
60
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Kalcium
 
521
mg
52
%
Järn
 
5
mg
28
%
Alcohol
 
4
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Lasagne

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *