Bönpasta med spenat och rökt tofu
Detta recept ger en mättande och smakrik pastarätt med hälsosamma ingredienser som spenat och tofu. Rökt tofu ger en nötig smak och en krispig yta, medan bönpastan ger en nyttig mängd kolhydrater.
Portioner 2
Kalorier 551 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
2
Ingredienser
- 200 g bönpasta
- 200 g tofu rökt
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök finhackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 2 msk parmesanost vegansk
- 2 dl spenat
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Koka bönpastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär tofuen i små tärningar.
- Fräs löken och vitlöken i olivolja i en stekpanna tills de blir mjuka.
- Tillsätt tofuen och stek tills den får en gyllenbrun färg.
- Tillsätt spenat och parmesanost och stek tills spenaten mjuknar.
- Häll i den kokta bönpastan och blanda allt väl tillsammans.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med extra parmesanost på toppen.
Recept anteckningar
- Du kan använda vilken slags bönpasta du vill i det här receptet, men en långkornig pasta ger en bra struktur.
- Du kan också använda annan grönsak som broccoli eller zucchini i stället för spenat.
recept näringsinnehåll
Bönpasta med spenat och rökt tofu Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
551
% Daily Value*
Fat
20
g
31
%
Mättat fett
3
g
19
%
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
12
g
Kolesterol
3
mg
1
%
Natrium
1329
mg
58
%
Kalium
669
mg
19
%
Kolhydrater
75
g
25
%
Fiber
7
g
29
%
Socker
51
g
57
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
9423
IU
188
%
Vitamin C
33
mg
40
%
Kalcium
326
mg
33
%
Järn
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Bönpasta, Rökt tofu, spenat, vegansk