...
Bröd med bönmix och örter recept

Bröd med bönmix och örter

Ett smakfullt bröd med en unik kombination av bönmix och örter. Perfekt att servera som följeslagare till en sallad eller som en nyttig mellanmålsalternativ.
Portioner 1 bröd
Kalorier 1167 kcal
förb5 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt45 minuter
1 bröd

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl bönmix t.ex. cikoriamjöl, rödbetsmjöl eller kikärtsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 msk msk finhackade örter t.ex. timjan, oregano eller basilika

Instruktioner

  • Värm upp vattnet tillsammans med salt och olivolja i en kastrull.
  • Tillsätt bönmixen och mjölet och rör om tills degen samlar sig.
  • Rör ner finhackade örter i degen.
  • Kavla ut degen till en rund form och lägg den i en smord brödform.
  • Grädda brödet i en ugn vid 200 grader i ca 40 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
  • Låt brödet svalna innan du skär upp det.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd

recept näringsinnehåll

Bröd med bönmix och örter Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1167
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Mättat fett
 
2
g
13
%
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
11
g
Natrium
 
2369
mg
103
%
Kalium
 
1578
mg
45
%
Kolhydrater
 
208
g
69
%
Fiber
 
15
g
63
%
Socker
 
1
g
1
%
Protein
 
45
g
90
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Kalcium
 
249
mg
25
%
Järn
 
17
mg
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Bönmix, bröd, Mjöl, olivolja, Örter

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *