Bröd med bönmix och örter
Ett smakfullt bröd med en unik kombination av bönmix och örter. Perfekt att servera som följeslagare till en sallad eller som en nyttig mellanmålsalternativ.
Portioner 1 bröd
Kalorier 1167 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid40 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 bröd
Ingredienser
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 dl bönmix t.ex. cikoriamjöl, rödbetsmjöl eller kikärtsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl rågmjöl
- 1 msk msk finhackade örter t.ex. timjan, oregano eller basilika
Instruktioner
- Värm upp vattnet tillsammans med salt och olivolja i en kastrull.
- Tillsätt bönmixen och mjölet och rör om tills degen samlar sig.
- Rör ner finhackade örter i degen.
- Kavla ut degen till en rund form och lägg den i en smord brödform.
- Grädda brödet i en ugn vid 200 grader i ca 40 minuter, eller tills det är gyllenbrunt.
- Låt brödet svalna innan du skär upp det.
recept näringsinnehåll
Bröd med bönmix och örter Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1167
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Mättat fett
2
g
13
%
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
11
g
Natrium
2369
mg
103
%
Kalium
1578
mg
45
%
Kolhydrater
208
g
69
%
Fiber
15
g
63
%
Socker
1
g
1
%
Protein
45
g
90
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Kalcium
249
mg
25
%
Järn
17
mg
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Bönmix, bröd, Mjöl, olivolja, Örter