Brownie
Upptäck det ultimata grundreceptet på chokladkaka: Brownies. Denna söta, sega och kladdiga delikatess är Amerikas svar på den svenska kladdkakan. Om du älskar traditionell kladdkaka, kommer du att bli förtjust i denna underbara variant av brownies. Ett måste för alla chokladälskare att prova
Portioner 24 bitar
Kalorier 263 kcal
förb45 minuter minuter
Till.tid0 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
24 bitar
Ingredienser
- 100 g hasselnötter Rostade
- 250 g Smör
- 2 dl Kakao
- 4 Ägg
- 4½ dl Strösocker
- ½ tsk Salt
- 2 krm Vaniljpulver
- 3 dl Vetemjöl
- ½ tsk Bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×30 cm.
- Hacka 100 g hasselnötter. Smält 250 g Smör och rör ner 2 dl Kakao.
- Rör ihop 4 Ägg och 4½ dl Strösocker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, ½ tsk Salt, 2 krm Vaniljpulver, nötterna och 3 dl Vetemjöl blandat med ½ tsk Bakpulver.
- Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
- Låt svalna och ställ sedan i brownien i kylen minst en timme innan den skärs upp i rutor.
Recept anteckningar
Gör dubbel sats och grädda i en stor långpanna ca 30*40 cm i 25-30 min.
recept näringsinnehåll
Brownie Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
263
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Mättat fett
7
g
44
%
Transfett
0.4
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
50
mg
17
%
Natrium
179
mg
8
%
Kalium
56
mg
2
%
Kolhydrater
35
g
12
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
24
g
27
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
302
IU
6
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.2
mg
2
%
Vitamin B6
0.04
mg
2
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Vitamin D
0.2
µg
1
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
22
mg
2
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
31
µg
8
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
11
mg
3
%
Phosphorus
44
mg
4
%
Selenium
7
µg
10
%
Zinc
0.3
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Blåbärskladdkaka, Brownie