Calzone – inbakad pizza
Calzone är en italiensk maträtt som liknar en pizza som har vikts över och fyllts med ingredienser innan den bakas. Denna variant är fylld med tomatsås, mozzarellaost och skinka.
Portioner 1 Pizza
Kalorier 633 kcal
förb20 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 Pizza
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 220°C.
- Rulla ut pizzadegen på ett mjölat bord och bred ut tomatpurén jämnt över degen.
- Lägg skinka, champinjoner, röd paprika och rödlök på den ena halvan av degen. Pressa ner vitlöksklyftan över fyllningen och salta och peppra efter smak.
- Strö över den rivna mozzarellaosten.
- Vik över den andra halvan av pizzadegen och nyp ihop kanterna för att sluta calzonen.
- Placera calzonen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 20-25 minuter tills degen är gyllenbrun och fyllningen är varm.
Recept anteckningar
- För att spara tid kan du använda färdigköpt pizzadeg istället för att göra din egen.
- Du kan använda valfri fyllning du gillar, till exempel köttfärs, korv eller grönsaker.
- Servera calzonen med en sallad eller tomatsås för en komplett måltid.
recept näringsinnehåll
Calzone – inbakad pizza Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
633
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Mättat fett
10
g
63
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
6
g
Kolesterol
58
mg
19
%
Natrium
1772
mg
77
%
Kalium
492
mg
14
%
Kolhydrater
82
g
27
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
14
g
16
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
609
IU
12
%
Vitamin B1
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
1
µg
17
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Vitamin D
0.5
µg
3
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
3
µg
3
%
Kalcium
276
mg
28
%
Copper
0.3
mg
15
%
Folate
20
µg
5
%
Järn
6
mg
33
%
Manganese
0.2
mg
10
%
Magnesium
33
mg
8
%
Phosphorus
300
mg
30
%
Selenium
19
µg
27
%
Zinc
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord calzone, pizza