...
calzone på libabröd recept

calzone på libabröd

Calzone är en italiensk maträtt som liknar en pizza som har vikts över och fyllts med ingredienser innan den bakas. Denna variant görs med libabröd som bas och är fylld med tomatsås, mozzarellaost och skinka.
Portioner 4
Kalorier 419 kcal
förb10 minuter
Till.tid15 minuter
Totalt25 minuter
4

Ingredienser

  • 4 libabröd
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano
  • 200 g mozzarellaost riven
  • 200 g skinka tärnad

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • Blanda krossade tomater, salt, svartpeppar, vitlökspulver och oregano i en skål.
  • Lägg libabröden på en plåt.
  • Bred ut tomatsåsen på ena halvan av varje bröd, lämna en kant runt om.
  • Strö över mozzarellaost och skinka på varje bröd.
  • Vik över den tomma halvan av bröden över fyllningen och tryck ihop kanterna ordentligt.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills calzonerna är gyllenbruna och knapriga.
  • Servera varma.

Recept anteckningar

Du kan använda andra fyllningar som t.ex. salami, champinjoner eller oliver.
Du kan också lägga till andra kryddor efter smak, t.ex. basilika eller timjan.
Var noga med att trycka ihop kanterna ordentligt så att fyllningen inte rinner ut under gräddningen.
Måltid Lunch, Middag
Typ av rätt Pizza

recept näringsinnehåll

calzone på libabröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
419
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Mättat fett
 
10
g
63
%
Fleromättat fett
 
2
g
Enkelomättat fett
 
7
g
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
1835
mg
80
%
Kalium
 
544
mg
16
%
Kolhydrater
 
32
g
11
%
Fiber
 
3
g
13
%
Socker
 
5
g
6
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
564
IU
11
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
4
mg
20
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.4
mg
20
%
Vitamin B12
 
1
µg
17
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
10
µg
10
%
Kalcium
 
336
mg
34
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
29
µg
7
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.5
mg
25
%
Magnesium
 
53
mg
13
%
Phosphorus
 
359
mg
36
%
Selenium
 
21
µg
30
%
Zinc
 
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord calzone, libabröd, libabröd pizza, pizza

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *