Carbonara med Kantareller
AnnaDenna carbonara med kantareller är en underbar fusion av italiensk och svensk matlagning. Med en krämig sås av bacon, kantareller och parmesan, är detta en rätt som kommer att imponera på alla.
Portioner 4 portioner
Kalorier 794 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner pasta
- 3 nävar kantareller
- 300 gram bacon
- 3 näve kantareller
- 2 klyfta vitlök
- 1 st gul lök
- 5 dl grädde
- 1 dl parmesanost riven
- 3 st äggulor
- 1 knippe persilja
- 3 krm salt
- 2 peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt salt och pasta. Rensa kantarellerna och svetta ur dem i en panna. Tillsätt lök, bacon och en klick smör när vätskan har försvunnit.
- Efter att allt har fräst i några minuter, krydda med salt och peppar och tillsätt grädden. Rör ner den rivna parmesanosten i svampsåsen och blanda väl.
- Häll av pastan när den är nästan färdigkokt, spara lite av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt baconsåsen. Blanda väl och ställ tillbaka på varm platta. Tillsätt äggulorna och rör om.
Recept anteckningar
- Serveras gärna med en fräsch sallad för en komplett måltid.
recept näringsinnehåll
Carbonara med Kantareller Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
794
% Daily Value*
Fat
72
g
111
%
Mättat fett
36
g
225
%
Fleromättat fett
14
g
Enkelomättat fett
18
g
Kolesterol
169
mg
56
%
Natrium
1585
mg
69
%
Kalium
246
mg
7
%
Kolhydrater
16
g
5
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
5
g
6
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
2068
IU
41
%
Vitamin B1
8
mg
533
%
Vitamin B2
1
mg
59
%
Vitamin B3
7
mg
35
%
Vitamin B5
0.5
mg
5
%
Vitamin B6
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Vitamin D
2
µg
13
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
9
µg
9
%
Kalcium
416
mg
42
%
Copper
0.04
mg
2
%
Folate
9
µg
2
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
0.1
mg
5
%
Magnesium
23
mg
6
%
Phosphorus
474
mg
47
%
Selenium
12
µg
17
%
Zinc
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bacon, carbonara, Kantareller, Krämig pasta, parmesan