...
Carbonara med Kantareller: En Fusion av Italiensk och Svensk Matlagning

Carbonara med Kantareller

AnnaAnna
Denna carbonara med kantareller är en underbar fusion av italiensk och svensk matlagning. Med en krämig sås av bacon, kantareller och parmesan, är detta en rätt som kommer att imponera på alla.
Portioner 4 portioner
Kalorier 794 kcal
förb10 minuter
Till.tid20 minuter
Totalt30 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 3 nävar kantareller
  • 300 gram bacon
  • 3 näve kantareller
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 5 dl grädde
  • 1 dl parmesanost riven
  • 3 st äggulor
  • 1 knippe persilja
  • 3 krm salt
  • 2 peppar

Instruktioner

  • Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt salt och pasta. Rensa kantarellerna och svetta ur dem i en panna. Tillsätt lök, bacon och en klick smör när vätskan har försvunnit.
  • Efter att allt har fräst i några minuter, krydda med salt och peppar och tillsätt grädden. Rör ner den rivna parmesanosten i svampsåsen och blanda väl.
  • Häll av pastan när den är nästan färdigkokt, spara lite av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt baconsåsen. Blanda väl och ställ tillbaka på varm platta. Tillsätt äggulorna och rör om.

Recept anteckningar

  • Serveras gärna med en fräsch sallad för en komplett måltid.
Måltid Lunch, Middag
Kök Fusion
Typ av rätt pasta

recept näringsinnehåll

Carbonara med Kantareller Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
794
% Daily Value*
Fat
 
72
g
111
%
Mättat fett
 
36
g
225
%
Fleromättat fett
 
14
g
Enkelomättat fett
 
18
g
Kolesterol
 
169
mg
56
%
Natrium
 
1585
mg
69
%
Kalium
 
246
mg
7
%
Kolhydrater
 
16
g
5
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
5
g
6
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
2068
IU
41
%
Vitamin B1
 
8
mg
533
%
Vitamin B2
 
1
mg
59
%
Vitamin B3
 
7
mg
35
%
Vitamin B5
 
0.5
mg
5
%
Vitamin B6
 
0.5
mg
25
%
Vitamin B12
 
3
µg
50
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin D
 
2
µg
13
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
9
µg
9
%
Kalcium
 
416
mg
42
%
Copper
 
0.04
mg
2
%
Folate
 
9
µg
2
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.1
mg
5
%
Magnesium
 
23
mg
6
%
Phosphorus
 
474
mg
47
%
Selenium
 
12
µg
17
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bacon, carbonara, Kantareller, Krämig pasta, parmesan

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *