Chana Masala – enkel och smakrik indisk curry
Chana Masala är en indisk curry gjord av kikärtor och en mängd kryddor. Den är vanligtvis serverad med basmatiris eller naanbröd. I detta recept kommer vi att visa dig hur du enkelt kan göra chana masala hemma.
Portioner 4
Kalorier 346 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 500 gram kikärtor kokta
- 2 msk olja vegetabilisk
- 1 tsk cuminfrön
- ½ tsk gurkmeja
- ½ tsk garam masala
- ¼ tsk paprikapulver
- ¼ tsk svartpeppar
- 1 lök hackad
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 1 tsk salt
- ½ dl grädde
- ¼ dl koriander hackad
Instruktioner
- Värm oljan i en stor kastrull. Tillsätt cuminfrön och låt dem fräsa i ca 30 sekunder.
- Tillsätt gurkmeja, garam masala, paprikapulver och svartpeppar och låt kryddorna fräsa i ytterligare 30 sekunder.
- Tillsätt lök, vitlök och salt och fräs tills löken är mjuk.
- Tillsätt kikärtor och grädde och låt det koka i ca 10 minuter eller tills såsen har tjocknat.
- Tillsätt färsk koriander och låt det koka i ytterligare 1 minut.
- Servera chana masala med basmatiris eller naanbröd.
Recept anteckningar
- Chana masala kan också fryst och värmd vid senare tillfälle.
- Du kan också använda andra kryddor efter smak.
recept näringsinnehåll
Chana Masala – enkel och smakrik indisk curry Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
346
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Mättat fett
4
g
25
%
Transfett
0.03
g
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
7
g
Kolesterol
14
mg
5
%
Natrium
598
mg
26
%
Kalium
521
mg
15
%
Kolhydrater
42
g
14
%
Fiber
13
g
54
%
Socker
8
g
9
%
Protein
13
g
26
%
Vitamin A
287
IU
6
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Kalcium
129
mg
13
%
Järn
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord basmatiris, chana masala, curry, grädde, indisk mat, kikärtor, koriander, kryddor, naanbröd