...
Choklad- och kaffeglass recept

Choklad- och kaffeglass

Denna choklad- och kaffeglass är en krämig och lättdrucken dessert som kombinerar de bästa smakerna av choklad och kaffe. Perfekt för en varm sommardag eller som ett efterrätt efter en middag.
Portioner 4
Kalorier 346 kcal
förb10 minuter
frys4 timmar
Totalt4 timmar 10 minuter
4

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 tsk instant kaffe pulver
  • 2 tsk kakao pulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vaniljglass

Instruktioner

  • I en stor skål, vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt mjölk, socker, vaniljpulver, instant kaffe pulver, kakao pulver och salt och vispa tills det är väl blandat.
  • Lägg i vaniljglass och rör om tills det är väl blandat.
  • Häll blandningen i en form som är lämplig för frysen.
  • Lägg plastfolie över formen och frys i minst 4-5 timmar eller tills glassen är fast.
  • Ta ut glassen från frysen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den. Servera och njut!

Recept anteckningar

  • Du kan använda kallt kaffe istället för instant kaffe pulver om du vill.

recept näringsinnehåll

Choklad- och kaffeglass Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
346
% Daily Value*
Fat
 
18
g
28
%
Mättat fett
 
11
g
69
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Kolesterol
 
63
mg
21
%
Natrium
 
345
mg
15
%
Kalium
 
236
mg
7
%
Kolhydrater
 
45
g
15
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
41
g
46
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
594
IU
12
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Kalcium
 
147
mg
15
%
Järn
 
0.2
mg
1
%
Caffeine
 
17
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord glass, kaffeglass

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *