Choklad- och kaffeglass
Denna choklad- och kaffeglass är en krämig och lättdrucken dessert som kombinerar de bästa smakerna av choklad och kaffe. Perfekt för en varm sommardag eller som ett efterrätt efter en middag.
Portioner 4
Kalorier 346 kcal
förb10 minuter minuter
frys4 timmar t
Totalt4 timmar t 10 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 dl socker
- ½ tsk vaniljpulver
- 2 tsk instant kaffe pulver
- 2 tsk kakao pulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl vaniljglass
Instruktioner
- I en stor skål, vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt mjölk, socker, vaniljpulver, instant kaffe pulver, kakao pulver och salt och vispa tills det är väl blandat.
- Lägg i vaniljglass och rör om tills det är väl blandat.
- Häll blandningen i en form som är lämplig för frysen.
- Lägg plastfolie över formen och frys i minst 4-5 timmar eller tills glassen är fast.
- Ta ut glassen från frysen och låt den vila i några minuter innan du skär upp den. Servera och njut!
Recept anteckningar
- Du kan använda kallt kaffe istället för instant kaffe pulver om du vill.
Måltid Efterrätt
Kök International
recept näringsinnehåll
Choklad- och kaffeglass Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
346
% Daily Value*
Fat
18
g
28
%
Mättat fett
11
g
69
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
5
g
Kolesterol
63
mg
21
%
Natrium
345
mg
15
%
Kalium
236
mg
7
%
Kolhydrater
45
g
15
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
41
g
46
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
594
IU
12
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Kalcium
147
mg
15
%
Järn
0.2
mg
1
%
Caffeine
17
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord glass, kaffeglass