Chokladkaka med kokos
En ljuvligt saftig chokladkaka med en knäckig yta och en söt smak av kokos. Detta är en enkel kaka att baka och perfekt för alla choklad- och kokosälskare.
Portioner 12 bitar
Kalorier 153 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 bitar
Ingredienser
- 1 1/2 dl socker
- 3 st ägg
- 3/4 dl kokosflingor
- 3/4 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1 tsk Bakpulver
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl mjölk
- 1/4 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader Celsius. Smörj och mjöla en småkakform (cirka 20 cm i diameter).
- Vispa socker och ägg till en ljus och smetig blandning.
- Tillsätt kokosflingor, vetemjöl, kakao, bakpulver, olivolja, mjölk och salt. Rör tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, eller tills en sticka som stickas i mitten av kakan kommer ut torr.
- Låt kakan svalna i formen innan den skärs i bitar och serveras.
Recept anteckningar
- Du kan byta ut kokosflingorna mot mandelmjöl om du föredrar det.
- Om du vill ha en extra chokladsmak, kan du blanda en klick chokladsås eller riven choklad i smeten innan den gräddas.
- Kan anpassas till veganskt genom att byta ut äggen och mjölken mot motsvarande mängd vegansk mjölk och vegansk ”ägg” produkt.
recept näringsinnehåll
Chokladkaka med kokos Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
153
% Daily Value*
Fat
9
g
14
%
Mättat fett
4
g
25
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
3
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
144
mg
6
%
Kalium
54
mg
2
%
Kolhydrater
19
g
6
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
13
g
14
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
8
IU
0
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Kalcium
9
mg
1
%
Järn
1
mg
6
%
Caffeine
1
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord ägg, bakpulver, choklad, kakao, kokos, lättbakad, mjölk, olivolja, salt, socker