Chokladkakan med smak av kaffe
En mörk och saftig chokladkaka med en subtil smak av kaffe. Perfekt att servera som dessert efter middagen.
Portioner 6
Kalorier 224 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
6
Ingredienser
- 1 1/2 dl socker
- 3/4 dl kakao
- 3/4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk salt
- 1 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 1/4 dl olja
- 1/2 tsk kaffepulver
- 1/2 tsk vaniljessens
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader Celsius. Smörj och mjöla en rund form på 20 cm i diameter.
- I en skål, blanda socker, kakao, vetemjöl, bakpulver och salt.
- I en annan skål, vispa ägg, mjölk, olja, kaffepulver och vaniljessens. Tillsätt vätskan till torrskålen och rör tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30 minuter. Kontrollera att kakan är färdig genom att sticka i den med en tandpetare; om den kommer ut torr är kakan färdig.
- Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den och serverar den med vispad grädde eller glasyr om du önskar.
recept näringsinnehåll
Chokladkakan med smak av kaffe Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
224
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Mättat fett
2
g
13
%
Transfett
0.02
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
28
mg
9
%
Natrium
296
mg
13
%
Kalium
230
mg
7
%
Kolhydrater
42
g
14
%
Fiber
5
g
21
%
Socker
26
g
29
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
53
IU
1
%
Kalcium
33
mg
3
%
Järn
2
mg
11
%
Caffeine
31
mg
Alcohol
0.1
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord choklad, Dessert, Kaffe, kakor