Chokladvåfflor med Vaniljkesella & Bärtopping
AnnaEn enkel och läcker dessert eller mellanmål, där de chokladsmakande våfflorna kombineras med den krämiga vaniljsmaken från Kesellan och färskheten från bär, skapar en perfekt balans av smaker och texturer.
Portioner 4 portioner
Kalorier 151 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 210 g Våffelmix
- 2 msk Kakao
- 250 g Kesella Vanilj
- 125 g Hallon
- 125 g Blåbär
Instruktioner
- Börja med att vispa samman våffelmixen med 2 msk Kakao i en skål.
- När smeten är väl blandad, grädda våfflorna i en våffeljärn enligt anvisningarna för våffelmixen.
- När våfflorna är färdiggräddade, servera dem varma.
- Toppa varje våffla med en generös klick Kesella Vanilj.
- Lägg på färska hallon och blåbär som dekoration och extra smak.
- Servera våfflorna direkt medan de fortfarande är varma och frasiga.
recept näringsinnehåll
Chokladvåfflor med Vaniljkesella & Bärtopping Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
151
% Daily Value*
Fat
4
g
6
%
Mättat fett
1
g
6
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
37
mg
12
%
Natrium
270
mg
12
%
Kalium
176
mg
5
%
Kolhydrater
24
g
8
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
5
g
6
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
158
IU
3
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Vitamin E
0.5
mg
3
%
Vitamin K
8
µg
8
%
Kalcium
123
mg
12
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
27
µg
7
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.4
mg
20
%
Magnesium
20
mg
5
%
Phosphorus
177
mg
18
%
Selenium
5
µg
7
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Chokladvåffla, efterrätt