...
Coconut Loaf Cake recept

Coconut Loaf Cake

Denna kokoslimpa tårta är en luftig, mör, fuktig vårkaka toppad med en söt kokosglasyr! Det är ett lättlagat recept på en brödkaka som är helt semestervärdigt! Njut av den till brunch, påskdagen eller någon annan dag när du är sugen på tropiska smaker!
Portioner 12
Kalorier 439 kcal
förb10 minuter
Till.tid1 timme 20 minuter
Totalt1 timme 30 minuter
12

Ingredienser

Coconut Loaf Cake

  • 227 g smör rumstemperatur
  • 300 g socker
  • 150 g ägg vid rumstemperatur
  • 4.93 ml vaniljextrakt
  • 2.46 ml mandelextrakt
  • 6 g salt
  • 2 g bakpulver
  • 218.75 g mjöl
  • 118.29 ml kokosmjölk osötad
  • 80 g strimlad kokosnöt sötad

Kokosglasyr

  • 120 g florsocker
  • 78.86 ml kokosmjölk osötad
  • 4.93 ml vaniljextrakt
  • 40 g strimlad kokosnöt sötad, valfritt för topping

Instruktioner

Gör Coconut Loaf Cake

  • Värm ugnen till 350°F (175 ° C) och förbered en brödform genom att fodra den med en remsa bakplåtspapper och lite smör.
  • Använd en stavmixer för att blanda ihop smör och strösocker på medelhög hastighet tills det blir ljust och fluffigt, cirka 3 minuter.
  • 227 g smör, 300 g socker
  • Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl mellan varje. Tillsätt sedan vaniljextrakt, mandelextrakt, bakpulver och salt och blanda väl. *Stanna för att skrapa ner botten och sidorna av mixerbunken efter behov.
  • 150 g ägg, 4.93 ml vaniljextrakt, 2.46 ml mandelextrakt, 6 g salt, 2 g bakpulver
  • Sänk hastigheten till låg och växla gradvis mellan att tillsätta små mängder av mjölet och kokosmjölken tills de båda är helt införlivade. Rör sedan ner den rivna kokosen.
  • 218.75 g mjöl, 118.29 ml kokosmjölk, 40 g strimlad kokosnöt
  • Häll smeten i den förberedda brödformen och använd en silikonspatel för att jämnt fördela toppen. Grädda i ugnen på 350°F (175 ° C) i 1-1½ timme, eller tills toppen har fått en gyllene färg och en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut nästan ren.

Toppa med Coconut Glaze

  • I en liten mixerskål, vispa ihop konditorernas socker, kokosmjölk och vaniljextrakt tills det är väl blandat.
  • 120 g florsocker, 78.86 ml kokosmjölk, 4.93 ml vaniljextrakt
  • Häll glasyren över brödkakan när den varit ute ur ugnen i 10-15 minuter.
  • Strö mer riven kokos över toppen, om så önskas. Låt kakan svalna innan den skivas och serveras.

Recept anteckningar

  • Tillagningstiden för denna brödkaka kan variera beroende på materialet i brödformen du använder! Oroa dig inte om din kaka inte är färdig efter 1½ timme, eftersom det kan ta upp till 2 timmar att baka klart, beroende på din ugn och panna! Se bara till att kontrollera det med en tandpetare för att se om det är klart. 
  • Om toppen av din tårta brynar för mycket men är inte färdigbakad kan du täcka toppen med lite folie och grädda färdigt. 
  • Lämna lite överflödigt bakplåtspapper hänger ur din brödform för enkel borttagning!
  • Välj konserverad kokosmjölk (i motsats till typen i kartongen) eftersom den har en högre fetthalt och är tjockare. 
  • Du kan servera din brödkaka genom att antingen ta ut den från pannan, lägga den på ett serveringsfat och hälla glasyren över toppen, eller genom att ha den i brödformen, hälla på glasyren och servera den direkt från själva pannan. 

FÖRVARING

  • Förvara eventuell överbliven kokoslimpakaka i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 3 dagar. 
  • Du kan även frysa in den här kakan innan du lägger till glasyren. Låt den svalna helt innan du slår in den i en dubbelt lager av plastfolie och sedan ett lager kraftig aluminiumfolie. Sedan kan den frysas i upp till 3 månader.
Måltid Fika
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Coconut Loaf Cake Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
439
% Daily Value*
Fat
 
24
g
37
%
Mättat fett
 
16
g
100
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
5
g
Kolesterol
 
87
mg
29
%
Natrium
 
408
mg
18
%
Kalium
 
112
mg
3
%
Kolhydrater
 
54
g
18
%
Fiber
 
1
g
4
%
Socker
 
39
g
43
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
540
IU
11
%
Vitamin B1
 
0.2
mg
13
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
1
mg
5
%
Vitamin B5
 
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
1
µg
1
%
Kalcium
 
19
mg
2
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
43
µg
11
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.5
mg
25
%
Magnesium
 
18
mg
5
%
Phosphorus
 
75
mg
8
%
Selenium
 
12
µg
17
%
Zinc
 
1
mg
7
%
Alcohol
 
0.3
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord enkel kokoslimpa tårta, fuktig kokoslimpa, hur man gör kokoslimpa tårta, ingredienser för kokoslimpa, kokoslimpa tårta, recept på limpa, riven kokosnöt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *