Coleslaw utan majonnäs
En lite fräschare coleslaw med turkisk yoghurt istället för med majonnäs och äppelcidervinäger.
Portioner 4 portioner
Kalorier 61 kcal
förb15 minuter minuter
Totalt15 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 200 g vitkål ca 7 dl riven
- 80 g morot
- 1 äpple
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk dijonsenap
Instruktioner
- Börja med att skölja och rensa alla dina grönsaker. Vitkålen finstrimlas – en mandolin, matberedare eller osthyvel är till stor hjälp här. Moroten och äpplet rivas på ett rivjärn. Använd den grövsta sidan för en trevlig textur i din coleslaw.
- Förbered dressingen. I en separat skål, blanda turkisk yoghurt, dijonsenap och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar. Om du önskar kan du tillsätta lite sötning, som en tesked honung, för att balansera syrligheten.
- Blanda de rivna grönsakerna med dressingen. Se till att allting är väl blandat så att varje bit av vitkål, morot och äpple är täckt med den krämiga dressingen.
- För bästa resultat, låt din coleslaw vila i kylskåpet i minst 30 minuter före servering. Detta tillåter smakerna att utvecklas och sätta sig, vilket ger en ännu godare coleslaw
recept näringsinnehåll
Coleslaw utan majonnäs Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
61
% Daily Value*
Fat
0.3
g
0
%
Mättat fett
0.1
g
1
%
Fleromättat fett
0.1
g
Enkelomättat fett
0.1
g
Kolesterol
1
mg
0
%
Natrium
67
mg
3
%
Kalium
242
mg
7
%
Kolhydrater
12
g
4
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
10
g
11
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
3370
IU
67
%
Vitamin B1
0.05
mg
3
%
Vitamin B2
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
0.3
mg
2
%
Vitamin B5
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.3
µg
5
%
Vitamin C
4
mg
5
%
Vitamin E
0.2
mg
1
%
Vitamin K
4
µg
4
%
Kalcium
110
mg
11
%
Copper
0.03
mg
2
%
Folate
11
µg
3
%
Järn
0.2
mg
1
%
Manganese
0.05
mg
3
%
Magnesium
15
mg
4
%
Phosphorus
92
mg
9
%
Selenium
2
µg
3
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord coleslaw
Denna majonnäsfria coleslaw är en perfekt sidorätt till grillat kött, fisk, eller kyckling. Den friska smaken av vitkål, morot och äpple kompletteras med den krämiga, syrliga dressingen, vilket gör den till en fräsch och smakfull komponent i måltiden. Så varför inte prova den nästa gång du grillar, för en ny twist på en klassisk rätt?