Dumlekladdkakemuffins – en chokladig förförelse
4 av 1 betyg
Dumlekladdkakemuffins är en kombination av den klassiska svenska kladdkakan och det älskade godiset Dumle. Dessa muffins är mjuka och fuktiga med en härlig chokladkärna och bitar av Dumle för att ge dem lite extra smak.
Portioner 12 muffins
Kalorier 167 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
12 muffins
Ingredienser
- 150 g mjöl
- 75 g strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 ägg
- 150 ml mjölk
- 75 g smör smält
- 200 g Dumlekola
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader C (350 grader F). Förbered en muffinsform med 12 muffinspapper.
- I en stor skål, blanda mjöl, strösocker, bakpulver och kakao.
- I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk och smält smör.
- Tillsätt vätskan till mjöl-blandningen och rör tills det bildar en jämn smet.
- Dela Dumlekolorna i små bitar och vik försiktigt ner dem i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformen, fyll varje pappersform till 2/3.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen är färdiga. Kärna med en tandpetare för att kontrollera om de är färdiga, om den kommer ut torr så är de färdiga.
- Låt muffinsen svalna lite innan du serverar.
recept näringsinnehåll
Dumlekladdkakemuffins – en chokladig förförelse Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
167
% Daily Value*
Fat
8
g
12
%
Mättat fett
6
g
38
%
Transfett
0.2
g
Fleromättat fett
0.3
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
29
mg
10
%
Natrium
241
mg
10
%
Kalium
58
mg
2
%
Kolhydrater
22
g
7
%
Fiber
1
g
4
%
Socker
11
g
12
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
197
IU
4
%
Kalcium
23
mg
2
%
Järn
1
mg
6
%
Caffeine
3
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord choklad, Dumle, Dumlekladdkakemuffins, efterrätt, Fika, godis, Muffins
1 svar på ”Dumlekladdkakemuffins – en chokladig förförelse”
En favorit!