Elegant Inkokta Päron med Saffransarom
Dessa saffrans- och lagerbladsdoftande päron är en elegant och smakfull dessert som är både enkel att förbereda och vacker att servera. Perfekt för speciella tillfällen eller som en sofistikerad avslutning på en måltid.
Portioner 10 päron
Kalorier 98 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
10 päron
Ingredienser
- 10 st päron
- 2.5 liter vatten
- 2.5 dl strösocker
- 10 st hela lagerblad
- 0.5 g saffran
Instruktioner
- Räkna med ett litet päron per person.
- I en stor kastrull, mät upp 2.5 liter vatten, 2.5 dl strösocker, 0.5 g saffran och 110 st hela lagerblad.
- Skala päronen och skär av dem lite i botten så de kan stå stabilt på en tallrik eller ett fat.
- Sätt kastrullen på spisen och låt blandningen koka upp.
- När det kokar, sänk värmen och låt päronen sjuda lätt. Temperaturen inne i päronet bör nå upp till 85 grader Celsius.
- Se till att inte koka päronen för lite så att de blir för hårda eller för mycket så att de blir för mjuka och smaklösa.
- När päronen är färdigkokta, låt dem svalna i lagen.
- Lägg de avsvalnade päronen i en glasburk och förvara dem tills det är dags att servera.
- Vid servering, gör ett litet snitt i varje päron och stick ner ett lagerblad i snittet.
- Servera päronen med en kola- eller sabayonnesås för en extra smakdimension.
recept näringsinnehåll
Elegant Inkokta Päron med Saffransarom Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
98
% Daily Value*
Fat
0.001
g
0
%
Fleromättat fett
0.001
g
Enkelomättat fett
0.001
g
Natrium
13
mg
1
%
Kalium
2
mg
0
%
Kolhydrater
25
g
8
%
Fiber
0.03
g
0
%
Socker
25
g
28
%
Protein
0.004
g
0
%
Vitamin A
0.3
IU
0
%
Vitamin B2
0.01
mg
1
%
Vitamin B3
0.002
mg
0
%
Vitamin C
0.04
mg
0
%
Vitamin E
0.001
mg
0
%
Vitamin K
0.04
µg
0
%
Kalcium
8
mg
1
%
Copper
0.04
mg
2
%
Folate
0.1
µg
0
%
Järn
0.02
mg
0
%
Manganese
0.001
mg
0
%
Magnesium
3
mg
1
%
Phosphorus
0.1
mg
0
%
Selenium
0.2
µg
0
%
Zinc
0.03
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord efterrätt