Enkel och krämig tomatsoppa
Tomatsoppa är en klassiker som aldrig går ur tiden. Det är enkel att göra, mättande och fullpackad med smak. Denna variant är enkel och krämig, med en perfekt balans mellan sötma och syrlighet. Det är en perfekt måltid för en kall dag eller som enkel lunch.
Portioner 4
Kalorier 221 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid20 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1 stor gul lök hackad
- 2 vitlöksklyftor pressade
- 2 tsk olivolja
- 2 kg tomater krossade
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk basilika färsk hackad
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull över medelhög värme tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, grädde, mjölk och basilika och rör om tills det är väl blandat.
- Låt soppan koka upp och sjuda under täckt i ca 15 minuter.
- Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills den är krämig och jämn.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
- Servera varm med extra hackad basilika och färsk bröd på sidan.
Recept anteckningar
- Du kan använda färska eller förpackade krossade tomater. Färska tomater ger en bättre smak, men förpackade tomater är bekvämare och kan användas året runt.
- För en extra krämig soppa, kan du lägga till mer grädde eller lite mjölk.
recept näringsinnehåll
Enkel och krämig tomatsoppa Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
221
% Daily Value*
Fat
13
g
20
%
Mättat fett
7
g
44
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
4
g
Kolesterol
31
mg
10
%
Natrium
43
mg
2
%
Kalium
1295
mg
37
%
Kolhydrater
24
g
8
%
Fiber
7
g
29
%
Socker
16
g
18
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
4626
IU
93
%
Vitamin C
71
mg
86
%
Kalcium
108
mg
11
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord basilika, Enkel, grädde, krämig, tomatsoppa