Enkel rabarberkompott
En enkel och syrlig rabarberkompott som är perfekt att använda som tillbehör till gröt, glass, yoghurt eller smoothies. En utmärkt sätt att använda rabarber från trädgården eller från någon du känner.
Portioner 4 portioner
Kalorier 8 kcal
förb5 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt15 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 4 st stjälkar rabarber 50-60 g st
- 2 tsk socker
- 0.5 dl vatten
- 0.5 krm kardemumma
Instruktioner
- Skär 4 st stjälkar rabarber i bitar, och ansa ev om rabarbern är lite “träig”. Lägg bitarna i en kastrull, strö över 2 tsk socker och stött 0.5 krm kardemumma.
- Tillsät 0.5 dl vatten och låt koka upp. Låt koka på svag – medelvärme tills det kokat ihop. Tar ca 10 minuter.
- Späd med mer vatten om du vill ha lösare konsistens. Vill du ha tjockare kan du blanda lite potatismjöl med vatten och röra i under kokning.
Recept anteckningar
Hållbarhet: Håller ca 1 vecka i tätförsluten burk i kylen. Går att frysa in.
recept näringsinnehåll
Enkel rabarberkompott Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
8
% Daily Value*
Fat
0.02
g
0
%
Natrium
1
mg
0
%
Kalium
4
mg
0
%
Kolhydrater
2
g
1
%
Fiber
0.1
g
0
%
Socker
2
g
2
%
Protein
0.02
g
0
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin B3
0.01
mg
0
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Vitamin E
0.003
mg
0
%
Vitamin K
0.3
µg
0
%
Kalcium
2
mg
0
%
Copper
0.003
mg
0
%
Folate
0.1
µg
0
%
Järn
0.02
mg
0
%
Manganese
0.04
mg
2
%
Magnesium
1
mg
0
%
Phosphorus
0.4
mg
0
%
Selenium
0.02
µg
0
%
Zinc
0.01
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord kompott, Rabarber