Enkel recept för hemlagad fransk färskbröd
Baguette är ett klassiskt franskt bröd som är enkel att göra hemma. Det tar lite tid att göra, men resultatet är fantastiskt gott. Detta recept ger ett bröd med en knaprig skorpa och ett mjukt och luftigt inre. Perfekt att servera till middagen eller som en del av en ostbricka.
Portioner 4
Kalorier 461 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 500 g vetemjöl
- 7 g jäst
- 10 g salt
- 350 ml vatten
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 250 grader C
- Blanda vetemjöl, jäst och salt i en bunke. Tillsätt vatten och arbeta degen tills den är jämn.
- Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
- Dela degen i 4 lika stora delar och forma varje del till en baguette. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Gör ett snitt på längden av varje baguette med en skarp kniv.
- Sätt in i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills brödet är gyllenbrunt.
Recept anteckningar
- För att få en extra knaprig skorpa kan du skapa ånga i ugnen genom att sätta en plåt med vatten på botten av ugnen.
- Var noga med att inte skära för djupt när du gör snitten på brödet, annars kan det krympa ihop under gräddningen.
recept näringsinnehåll
Enkel recept för hemlagad fransk färskbröd Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
461
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Mättat fett
0.2
g
1
%
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
0.2
g
Natrium
977
mg
42
%
Kalium
151
mg
4
%
Kolhydrater
96
g
32
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
0.3
g
0
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Kalcium
23
mg
2
%
Järn
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Baguette, bröd, fransk, hemlagad, recept