...
Falukorvskebab

Falukorvskebab

4.50 av 2 betyg
Falukorvskebab är en relativt ny rätt som nyligen har ökat i popularitet. Denna unika skapelse innebär att man skär falukorv (en typ av svensk korv) i tunna skivor med en osthyvel, och sedan kryddar den med kebabkryddor. Skivorna steks sedan till perfektion i en stekpanna. Vi serverade den som en kebabrulle, men med tortillabröd.
Portioner 4 portioner
Kalorier 471 kcal
förb10 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt20 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 msk Kebabkrydda
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk limejuice
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st tortillabröd
  • sallad
  • gurka
  • tomat

Instruktioner

  • Använd en osthyvel och hyvla remsor av korven. Lägg i en större matlåda och strö över 2 msk av kebabkryddan. Sätt på locket och skaka runt så kryddan fördelas bra.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och stek falukorvskebaben.
  • Under tiden kan du blanda ihop kebabsåsen och förbereda tillbehören.
  • Servera tortillabröd med sallad, gurka, tomat, falukorvskebab och kebabsås.
Måltid Lunch, Middag
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Falukorvskebab Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
471
% Daily Value*
Fat
 
42
g
65
%
Mättat fett
 
15
g
94
%
Transfett
 
0.2
g
Fleromättat fett
 
7
g
Enkelomättat fett
 
15
g
Kolesterol
 
104
mg
35
%
Natrium
 
738
mg
32
%
Kalium
 
318
mg
9
%
Kolhydrater
 
6
g
2
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Socker
 
3
g
3
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
392
IU
8
%
Vitamin B1
 
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
5
mg
25
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
 
1
µg
17
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
13
µg
12
%
Kalcium
 
71
mg
7
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
9
µg
2
%
Järn
 
1
mg
6
%
Manganese
 
0.03
mg
2
%
Magnesium
 
20
mg
5
%
Phosphorus
 
190
mg
19
%
Selenium
 
3
µg
4
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet

Redskap

Osthyvel
Nyckelord Falukorvskebab, kebab av falukorv

För att komplettera smakerna i rätten, lade vi till vit kebabsås, sallad, gurka och tomat. Resultatet var en munvattnande kombination som båda barnen absolut älskade!

Falukorvskebab erbjuder en kreativ twist på den traditionella falukorven, genom att införliva de oemotståndliga smakerna från kebab. Denna fusion av smaker och texturer tar det bekanta och höjer det till en helt ny nivå. Det är en snabb och enkel rätt att förbereda, vilket gör den perfekt för stressiga vardagsmiddagar eller som ett smakrikt lunchalternativ.

Oavsett om du är ett fan av falukorv eller kebab, eller helt enkelt någon som vill prova något nytt och spännande, är falukorvskebab ett måste att prova. Dess enkelhet, tillsammans med smakexplosionen, gör det till en njutbar och tillfredsställande rätt som säkert kommer att glädja dina smaklökar.

Sammanfattningsvis är falukorvskebab en innovativ och läcker twist på traditionell svensk matlagning. Det är en härlig förening av falukorv och kebabkryddor, vilket resulterar i en rätt som är både bekant och uppfriskande annorlunda. Prova det, och du kanske hittar din nya favoritmåltid!

2 svar på ”Falukorvskebab”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *