Fikon Scones
På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Portioner 8 scones
Kalorier 251 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt20 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
8 scones
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin, gärna rumstempererat
- 2 dl mjölk
- 1 dl fikon torkade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, fikon och salt i en bunke. Smula ner smör eller margarin i mjölblandningen.
- Tillsätt mjölk och blanda till en kladdig deg.
- Forma degen till 2 kakor eller 8 bullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
recept näringsinnehåll
Fikon Scones Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
251
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Mättat fett
4
g
25
%
Transfett
0.2
g
Fleromättat fett
0.4
g
Enkelomättat fett
2
g
Kolesterol
16
mg
5
%
Natrium
421
mg
18
%
Kalium
122
mg
3
%
Kolhydrater
42
g
14
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
3
g
3
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
214
IU
4
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Kalcium
44
mg
4
%
Järn
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord bröd, frukost, scones