...
Fiskgryta med räkor och dill recept

Fiskgryta med räkor och dill

4 av 1 betyg
För att tillaga en läcker fiskgryta på en halvtimme kan du sjuda både lax och torsk i en härlig sås med vitt vin och grädde. Toppa grytan med nyskalade räkor för en extra touch av smak och konsistens. Inom en halvtimme kan du servera upp en riktigt bjudgod middag.
Portioner 4
Kalorier 540 kcal
förb10 minuter
Till.tid15 minuter
Totalt25 minuter
4

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk hummerfond
  • 3 dl vatten
  • 250 g laxfilé
  • 400 g torskfilé
  • 250 g räkor
  • 1 kruka dill
  • dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ½ tsk sambal oelek

Tillbehör

  • kokt ris eller potatis
  • kokta gröna ärter gröna bönor eller sockerärter

Instruktioner

  • Finhacka 2 st gula lökar och riv 2 st morötter. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt morot, 2 msk tomatpuré, 3 msk hummerfond, och 3 dl vatten. Koka upp och sjud 5 minuter.
  • Skär 250 g laxfilé och 400 g torskfilé i bitar och skala 250 g räkor. Finhacka dillen.
  • Blanda 2½ dl grädde och 2 msk vetemjöl och rör ner i fisksåsen. Tillsätt 1 dl vitt vin, salt, peppar och sambal. Koka upp och sjud några minuter med omrörning.
  • Lägg ner fisken i såsen och sjud 5 minuter, rör försiktigt så att fiskbitarna inte går sönder.
  • Strö över räkor och dill.
  • Servera grytan med ris eller potatis, bröd och ärter, gärna ärter, sockerärter eller gröna bönor.
Måltid Middag
Typ av rätt Grytor

recept näringsinnehåll

Fiskgryta med räkor och dill Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
540
% Daily Value*
Fat
 
31
g
48
%
Mättat fett
 
15
g
94
%
Transfett
 
0.02
g
Fleromättat fett
 
4
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
249
mg
83
%
Natrium
 
785
mg
34
%
Kalium
 
1187
mg
34
%
Kolhydrater
 
14
g
5
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
6
g
7
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
6143
IU
123
%
Vitamin B1
 
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
 
0.5
mg
29
%
Vitamin B3
 
8
mg
40
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
1
mg
50
%
Vitamin B12
 
3
µg
50
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Vitamin D
 
2
µg
13
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
10
µg
10
%
Kalcium
 
137
mg
14
%
Copper
 
1
mg
50
%
Folate
 
50
µg
13
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.3
mg
15
%
Magnesium
 
92
mg
23
%
Phosphorus
 
537
mg
54
%
Selenium
 
59
µg
84
%
Zinc
 
2
mg
13
%
Alcohol
 
3
g
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet

Redskap

Nyckelord Fiskgryta

1 svar på ”Fiskgryta med räkor och dill”

  1. 4 stars
    Det här receptet överraskade verkligen mig. Jag var lite skeptisk till att börja med, men resultatet var otroligt gott. Rekommenderar starkt att prova det!

    Svara

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *