Flerlagers Frukt- och Krämpannkakstårta
AnnaEn lyxig och smakrik pannkakstårta som kombinerar klassiska pannkakor med söta och smakfulla fyllningar, toppad med färska bär för en färgstark presentation. Perfekt för speciella tillfällen eller när du vill imponera på dina gäster med en unik dessert.
Portioner 6 portioner
Kalorier 1131 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid40 minuter minuter
Totalt50 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
6 portioner
Ingredienser
- 5 dl Vetemjöl
- 12 dl Mjölk
- 4 msk Strösocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 0.5 tsk Salt
- 6 st Ägg
- 50 g Smör
- 5 dl Vispgrädde
- 1 dl Dulche de Leche-kräm
- 5 dl Vispgrädde
- 0.5 dl Lönnsirap
- 5 dl Vispgrädde
- 0.5 dl Flädersaft
- Färska Bär för dekoration
Instruktioner
- Börja med att vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke tills du får en slät smet.
- Vispa sedan i resten av mjölken, strösocker, vaniljsocker och salt.
- Knäck i ett ägg i taget i smeten, vispa mellan varje ägg.
- Låt smeten vila och svälla i cirka 10 minuter.
- Smält smöret i en stekpanna och vispa sedan ner det i pannkakssmeten.
- Stek pannkakor av smeten och låt dem svalna.
- Vispa grädden tills den blir fast.
- Börja montera tårtan genom att varva pannkakor med vispad grädde. Använd dulche de leche, lönnsirap och flädersaft för att smaksätta de olika lagren av grädde.
- Avsluta med ett lager vispad grädde på toppen och dekorera rikligt med färska bär.
recept näringsinnehåll
Flerlagers Frukt- och Krämpannkakstårta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1131
% Daily Value*
Fat
70
g
108
%
Mättat fett
43
g
269
%
Transfett
0.3
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
19
g
Kolesterol
236
mg
79
%
Natrium
159
mg
7
%
Kalium
761
mg
22
%
Kolhydrater
105
g
35
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
31
g
34
%
Protein
23
g
46
%
Vitamin A
2250
IU
45
%
Vitamin B1
1
mg
67
%
Vitamin B2
1
mg
59
%
Vitamin B3
5
mg
25
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
2
µg
33
%
Vitamin C
0.003
mg
0
%
Vitamin D
3
µg
20
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
6
µg
6
%
Kalcium
514
mg
51
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
161
µg
40
%
Järn
4
mg
22
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
70
mg
18
%
Phosphorus
519
mg
52
%
Selenium
36
µg
51
%
Zinc
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord efterrätt, Pannkakstårta