...
Flerlagers Frukt- och Krämpannkakstårta recept

Flerlagers Frukt- och Krämpannkakstårta

AnnaAnna
En lyxig och smakrik pannkakstårta som kombinerar klassiska pannkakor med söta och smakfulla fyllningar, toppad med färska bär för en färgstark presentation. Perfekt för speciella tillfällen eller när du vill imponera på dina gäster med en unik dessert.
Portioner 6 portioner
Kalorier 1131 kcal
förb10 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt50 minuter
6 portioner

Ingredienser

  • 5 dl Vetemjöl
  • 12 dl Mjölk
  • 4 msk Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 0.5 tsk Salt
  • 6 st Ägg
  • 50 g Smör
  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 dl Dulche de Leche-kräm
  • 5 dl Vispgrädde
  • 0.5 dl Lönnsirap
  • 5 dl Vispgrädde
  • 0.5 dl Flädersaft
  • Färska Bär för dekoration

Instruktioner

  • Börja med att vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke tills du får en slät smet.
  • Vispa sedan i resten av mjölken, strösocker, vaniljsocker och salt.
  • Knäck i ett ägg i taget i smeten, vispa mellan varje ägg.
  • Låt smeten vila och svälla i cirka 10 minuter.
  • Smält smöret i en stekpanna och vispa sedan ner det i pannkakssmeten.
  • Stek pannkakor av smeten och låt dem svalna.
  • Vispa grädden tills den blir fast.
  • Börja montera tårtan genom att varva pannkakor med vispad grädde. Använd dulche de leche, lönnsirap och flädersaft för att smaksätta de olika lagren av grädde.
  • Avsluta med ett lager vispad grädde på toppen och dekorera rikligt med färska bär.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Flerlagers Frukt- och Krämpannkakstårta Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1131
% Daily Value*
Fat
 
70
g
108
%
Mättat fett
 
43
g
269
%
Transfett
 
0.3
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
19
g
Kolesterol
 
236
mg
79
%
Natrium
 
159
mg
7
%
Kalium
 
761
mg
22
%
Kolhydrater
 
105
g
35
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
31
g
34
%
Protein
 
23
g
46
%
Vitamin A
 
2250
IU
45
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
1
mg
59
%
Vitamin B3
 
5
mg
25
%
Vitamin B5
 
2
mg
20
%
Vitamin B6
 
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
 
2
µg
33
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Vitamin D
 
3
µg
20
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
6
µg
6
%
Kalcium
 
514
mg
51
%
Copper
 
0.1
mg
5
%
Folate
 
161
µg
40
%
Järn
 
4
mg
22
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
70
mg
18
%
Phosphorus
 
519
mg
52
%
Selenium
 
36
µg
51
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt, Pannkakstårta

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *