...
Förvälla Kantareller recept

Förvälla Kantareller

Förvälla kantareller är ett utmärkt sätt att bevara svampens smak och konsistens för framtida användning. Detta recept går igenom hur du förväller kantareller utan att tillsätta smör, vilket förlänger hållbarheten i frysen.
Portioner 1 sats
Kalorier 38 kcal
förb10 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt20 minuter
1 sats

Ingredienser

  • 100 g kantareller eller trattkantareller

Instruktioner

  • Rensa 100 g kantareller genom att borsta bort skräp och skära bort dåliga partier. Skär ner större svampar i lagom stora bitar.
  • Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen direkt i den torra pannan. Rör om då och då och fortsätt förvälla tills all vätska har försvunnit. Lägg över i en skål och låt svalna.
  • När svampen är kall kan den packas i en form för iskuber. Frys in och lägg sedan över i en fryspåse.

Recept anteckningar

  • OBS! Svamp ska man bara plocka om man är hundra procent säker på vilken sort det är och att den är ätlig.
Måltid Tillbehör
Kök svenskt

recept näringsinnehåll

Förvälla Kantareller Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
38
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Natrium
 
9
mg
0
%
Kalium
 
506
mg
14
%
Kolhydrater
 
7
g
2
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
1
g
1
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin B1
 
0.01
mg
1
%
Vitamin B2
 
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
 
4
mg
20
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.04
mg
2
%
Vitamin D
 
5
µg
33
%
Kalcium
 
15
mg
2
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
2
µg
1
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.3
mg
15
%
Magnesium
 
13
mg
3
%
Phosphorus
 
57
mg
6
%
Selenium
 
2
µg
3
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Förvälla, Förvälla Kantareller, Frysning, Hållbarhet, hur förväller man kantareller, hur förväller man trattkantareller, Kantareller, Svamp

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *