Förvälla Kantareller
Förvälla kantareller är ett utmärkt sätt att bevara svampens smak och konsistens för framtida användning. Detta recept går igenom hur du förväller kantareller utan att tillsätta smör, vilket förlänger hållbarheten i frysen.
Portioner 1 sats
Kalorier 38 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid10 minuter minuter
Totalt20 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
1 sats
Ingredienser
- 100 g kantareller eller trattkantareller
Instruktioner
- Rensa 100 g kantareller genom att borsta bort skräp och skära bort dåliga partier. Skär ner större svampar i lagom stora bitar.
- Hetta upp en stekpanna och lägg i svampen direkt i den torra pannan. Rör om då och då och fortsätt förvälla tills all vätska har försvunnit. Lägg över i en skål och låt svalna.
- När svampen är kall kan den packas i en form för iskuber. Frys in och lägg sedan över i en fryspåse.
Recept anteckningar
- OBS! Svamp ska man bara plocka om man är hundra procent säker på vilken sort det är och att den är ätlig.
recept näringsinnehåll
Förvälla Kantareller Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
38
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Natrium
9
mg
0
%
Kalium
506
mg
14
%
Kolhydrater
7
g
2
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
1
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin B1
0.01
mg
1
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.04
mg
2
%
Vitamin D
5
µg
33
%
Kalcium
15
mg
2
%
Copper
0.3
mg
15
%
Folate
2
µg
1
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
13
mg
3
%
Phosphorus
57
mg
6
%
Selenium
2
µg
3
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Förvälla, Förvälla Kantareller, Frysning, Hållbarhet, hur förväller man kantareller, hur förväller man trattkantareller, Kantareller, Svamp