Fröknäcke med ägg
recept Fröknäcke med ägg
Portioner 20
Kalorier 62 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
20
Ingredienser
- 50 g Linfrön torkade
- 50 g Sesamfrön torkade
- 35 g Chiafrön
- 40 g Pumpakärnor
- 30 g Solrosfrön torkade
- 0.5 tsk Havssalt
- 0.5 dl vatten
- 2 Ägg
Instruktioner
- Blanda allt i en bunke och låt stå så det gelear till sig 10-15 minuter
- Bred ut på bakplåtspapper eller bakduk för ugn på plåt, skär itu med slickepotten till 20 bitar
- Grädda ca 15 minuter 175 grader varmluft, ca 10-15 grader varmare i vanlig ugn
- Ta ut plåten och vänd på bitarna
- Tillbaka in i ugnen och grädda ca 5-10 minuter till på eftervärmen. Känn efter när de är torra och klara.
recept näringsinnehåll
Fröknäcke med ägg Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
62
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Mättat fett
1
g
6
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
16
mg
5
%
Natrium
66
mg
3
%
Kalium
71
mg
2
%
Kolhydrater
3
g
1
%
Fiber
2
g
8
%
Socker
0.1
g
0
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
26
IU
1
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.04
mg
2
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
0.1
mg
1
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.04
µg
1
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Vitamin D
0.1
µg
1
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
0.3
µg
0
%
Kalcium
46
mg
5
%
Copper
0.2
mg
10
%
Folate
12
µg
3
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
42
mg
11
%
Phosphorus
90
mg
9
%
Selenium
5
µg
7
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Fröknäcke, Fröknäcke med ägg