...
Glutenfri banankaka med choklad

Glutenfri banankaka med choklad

5 av 1 betyg
Letar du efter ett hälsosammare alternativ till ditt traditionella bananbröd? Prova vår saftiga, glutenfria banankaka, sötad enbart med choklad och naturligt mogna bananer. Detta recept är idealiskt för att använda upp de där övermogna bananerna och ger en läcker fikastund!
Portioner 10 bitar
Kalorier 402 kcal
förb25 minuter
Till.tid40 minuter
Totalt1 timme 5 minuter
10 bitar

Ingredienser

  • 3 stora bananer mogna
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
  • 3 ägg
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 100 g mörk choklad smält
  • 1 msk kokosolja

Topping

  • 1 stor banan
  • hackad sötmandel
  • choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala 3 stora bananer och mixa slätt i en bunke. Blanda ner 3 dl mandelmjöl, 3 dl glutenfritt havremjöl, 3 ägg, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk vaniljpulver och 2 krm salt. Häll hälften av smeten i en bunke och blanda med 100 g mörk choklad smält.
  • Smörj en brödform som rymmer ca 1 ½ liter med 1 msk kokosolja. Häll hälften av smeten utan choklad i formen, häll på smeten med choklad och avsluta med att hälla på resten av smeten utan choklad. Dra med en sked för att skapa ett mönster.

Topping

  • Skala och halvera 1 stor banan och lägg på. Strö över hackad sötmandel och hackad choklad. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter eller tills kakan är klar.

Recept anteckningar

Har du mogna bananer över men inte tid att baka just nu? Ska och frys in dom och ta fram när du vill baka banankaka!
Måltid Fika
Kök svenskt
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Glutenfri banankaka med choklad Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
402
% Daily Value*
Fat
 
22
g
34
%
Mättat fett
 
5
g
31
%
Transfett
 
0.01
g
Fleromättat fett
 
0.4
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
50
mg
17
%
Natrium
 
454
mg
20
%
Kalium
 
239
mg
7
%
Kolhydrater
 
44
g
15
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
11
g
12
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
102
IU
2
%
Vitamin B1
 
0.02
mg
1
%
Vitamin B2
 
0.1
mg
6
%
Vitamin B3
 
0.4
mg
2
%
Vitamin B5
 
0.4
mg
4
%
Vitamin B6
 
0.2
mg
10
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Vitamin D
 
0.3
µg
2
%
Vitamin E
 
0.2
mg
1
%
Vitamin K
 
1
µg
1
%
Kalcium
 
110
mg
11
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
14
µg
4
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
0.3
mg
15
%
Magnesium
 
36
mg
9
%
Phosphorus
 
68
mg
7
%
Selenium
 
5
µg
7
%
Zinc
 
1
mg
7
%
Caffeine
 
8
mg
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Bananbröd, choklad, Glutenfri banankaka

1 svar på ”Glutenfri banankaka med choklad”

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *