Glutenfria teffpannkakor med banan och kanel
Dessa hälsosamma pannkakor är gjorda med näringsrikt teffmjöl och söta bananer, smaksatta med kanel. Ett perfekt glutenfritt alternativ till vanliga pannkakor.
Portioner 4
Kalorier 242 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid15 minuter minuter
Totalt25 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 150 g teffmjöl
- 2 bananer
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- En nypa salt
- Smör eller olja att steka i
Instruktioner
- Skala bananerna och lägg dem i en mixer/stavmixer tillsammans med äggen och mjölken. Mixa till en jämn smet.
- Blanda teffmjöl, bakpulver, kanel och salt i en annan skål.
- Häll banansmeten över mjölblandningen och rör om tills allt är väl blandat.
- Låt smeten stå och svälla i 5-10 minuter.
- Värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt en klick smör eller olja.
- Klicka ut smeten i stekpannan, ca 1/4 dl per pannkaka.
- Stek pannkakorna i ca 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna.
- Servera varma med valfria tillbehör, t.ex. färska bär, honung eller yoghurt.
recept näringsinnehåll
Glutenfria teffpannkakor med banan och kanel Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
242
% Daily Value*
Fat
5
g
8
%
Mättat fett
1
g
6
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
1
g
Enkelomättat fett
1
g
Kolesterol
96
mg
32
%
Natrium
325
mg
14
%
Kalium
285
mg
8
%
Kolhydrater
42
g
14
%
Fiber
7
g
29
%
Socker
9
g
10
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
215
IU
4
%
Vitamin B1
0.04
mg
3
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
0.4
mg
2
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
0.4
µg
7
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Vitamin D
1
µg
7
%
Vitamin E
0.3
mg
2
%
Vitamin K
1
µg
1
%
Kalcium
113
mg
11
%
Copper
0.1
mg
5
%
Folate
24
µg
6
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
0.3
mg
15
%
Magnesium
22
mg
6
%
Phosphorus
88
mg
9
%
Selenium
9
µg
13
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Glutenfria, Pannkakor, teffmjöl, Teffpannkakor