Gratäng med lax och grönsaker
Gratäng är en riktigt mättande och smakrik rätt som är lätt att laga. Denna variant innehåller lax och grönsaker, vilket ger en härlig smakkombination och massor av näring. Receptet är enkelt att följa och ger ett gott resultat.
Portioner 6
Kalorier 810 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid45 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
6
Ingredienser
- 500 g laxfilé skivad
- 1 zucchini skivad
- 1 paprika skivad
- 1 gul lök skivad
- 4 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg skivad lax, zucchini, paprika och lök i en smord ugnsform.
- Vispa äggen och tillsätt grädde, mjölk, vetemjöl, salt och svartpeppar. Rör om tills det är jämnt.
- Häll över äggblandningen och strö över riven ost.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills gratängen är gyllenbrun.
Recept anteckningar
- Om du vill kan du ersätta laxen med annan fisk eller kyckling för att göra receptet lite annorlunda.
- Du kan också lägga till andra grönsaker som du tycker om, såsom broccoli eller morötter.
recept näringsinnehåll
Gratäng med lax och grönsaker Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
810
% Daily Value*
Fat
46
g
71
%
Mättat fett
25
g
156
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
12
g
Kolesterol
270
mg
90
%
Natrium
1113
mg
48
%
Kalium
803
mg
23
%
Kolhydrater
59
g
20
%
Fiber
3
g
13
%
Socker
6
g
7
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
1655
IU
33
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Kalcium
390
mg
39
%
Järn
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Gratäng, grönsaker., Lax, Mättande, middag, smakrik, Ugn