Gratäng med skinka och spenat
Gratäng är en klassisk rätt som alltid är ett säkert kort på middagsbordet. Denna variant innehåller skinka och spenat, vilket ger en härlig smakkombination. Receptet är enkelt att följa och ger ett gott resultat.
Portioner 6
Kalorier 940 kcal
förb15 minuter minuter
Till.tid45 minuter minuter
Totalt1 timme t
Förhindra att skärmen släcks
6
Ingredienser
- 600 g skinka skivad
- 500 g spenat färsk
- 4 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka spenaten i lite vatten i ca 5 minuter tills den har mjuknat. Sila av vattnet och hacka spenaten grovt.
- Vispa äggen och tillsätt grädde, mjölk, vetemjöl, salt och svartpeppar. Rör om tills det är jämnt.
- Lägg skivad skinka och hackad spenat i en smord ugnsform.
- Häll över äggblandningen och strö över riven ost.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills gratängen är gyllenbrun.
Recept anteckningar
- Om du vill kan du ersätta skinkan med kyckling eller kalkon för att göra receptet lite lättare.
- Om du vill kan du lägga till lite vitlök eller senap för att ge gratängen lite extra smak.
recept näringsinnehåll
Gratäng med skinka och spenat Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
940
% Daily Value*
Fat
58
g
89
%
Mättat fett
30
g
188
%
Transfett
0.01
g
Fleromättat fett
4
g
Enkelomättat fett
18
g
Kolesterol
286
mg
95
%
Natrium
2326
mg
101
%
Kalium
1031
mg
29
%
Kolhydrater
59
g
20
%
Fiber
4
g
17
%
Socker
5
g
6
%
Protein
46
g
92
%
Vitamin A
9369
IU
187
%
Vitamin C
24
mg
29
%
Kalcium
459
mg
46
%
Järn
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Redskap
Nyckelord Gratäng, Klassisk, middag, Skinka, spenat, Ugn