Grillad lammkarré med yoghurt-dill-sås
Denna grillade lammkarré är ett raffinerat och smakrikt alternativ till vanliga grillade kötträtter. Serverad med en krämig yoghurt-dill-sås gör den till en perfekt huvudrätt för en speciell tillfälle eller en weekendmiddag.
Portioner 4
Kalorier 794 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid30 minuter minuter
Totalt40 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4
Ingredienser
- 1000 g lammkarréer var omkring 500g
- 2 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 1 dl yoghurt
- ½ dl färsk dill hackad
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- 2 msk citronsaft
Instruktioner
- Börja med att göra marinaden. I en liten skål, blanda ihop rosmarin, timjan, 1/2 tesked salt och 1/4 tesked svartpeppar. Tillsätt olivolja och rör om tills det är väl blandat. Pensla marinaden över lammkarréerna och låt dem marinera i minst en timme i kylskåpet.2. Sätt på grillen eller värm ugnen till 200 grader C (400 grader F). Grill eller baka lammkarréerna i ca 10-15 minuter per sida eller tills köttet är genomstekt (ca 65 grader C). Låt köttet vila i några minuter innan det skärs upp.
- Medan köttet vilar, gör såsen. I en liten skål, blanda yoghurt, dill, vitlök, citronsaft och resterande salt och svartpeppar. Rör om tills det är väl blandat.
- Servera lammkarréerna med yoghurt-dill-sås och valfria tillbehör.
Recept anteckningar
- Marinaden kan också användas för andra kötträtter såsom kyckling eller nötkött.
Måltid Middag
Kök Mediteransk
recept näringsinnehåll
Grillad lammkarré med yoghurt-dill-sås Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
794
% Daily Value*
Fat
73
g
112
%
Mättat fett
29
g
181
%
Fleromättat fett
6
g
Enkelomättat fett
34
g
Kolesterol
139
mg
46
%
Natrium
711
mg
31
%
Kalium
517
mg
15
%
Kolhydrater
4
g
1
%
Fiber
0.5
g
2
%
Socker
2
g
2
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin A
979
IU
20
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Kalcium
111
mg
11
%
Järn
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Grillad lammkarré, grillat, Huvudrätt., lamm, marinad, mediterran, yoghurt-dill-sås