...
Grönsaksgratäng med Vita Bönor och Dijoncrème recept

Grönsaksgratäng med Vita Bönor och Dijoncrème

SandraSandra
Denna färgstarka och krämiga grönsaksgratäng är ett läckert och hälsosamt alternativ för middagsbordet och är full av smaker som kommer att tillfredsställa alla smaklökar.
Portioner 4 portioner
Kalorier 370 kcal
förb15 minuter
Till.tid30 minuter
Totalt45 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 2 st sötpotatisar
  • 1 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 3 dl stora vita bönor
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl riven gratängost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk torkad dill
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 krm fint salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 8 st vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius.
  • Skala sötpotatisen och vitlöken. Skär zucchinin, auberginen, paprikan och sötpotatisen i bitar. Lämna vitlöksklyftorna hela.
  • Skölj vita bönor noggrant och låt dem rinna av.
  • Olja en gratängform och lägg alla grönsaksbitar och bönor i formen.
  • Blanda crème fraiche, torkad dill, dijonsenap, salt och peppar i en skål. Bred ut blandningen över grönsakerna i formen.
  • Strö den rivna gratängosten över gratängen.
  • Gratinera i ugnen i cirka 35 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och gratängen har fått en gyllenbrun yta.
Måltid Middag
Kök svenskt
Typ av rätt gratäng

recept näringsinnehåll

Grönsaksgratäng med Vita Bönor och Dijoncrème Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
370
% Daily Value*
Fat
 
26
g
40
%
Mättat fett
 
15
g
94
%
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
7
g
Kolesterol
 
76
mg
25
%
Natrium
 
429
mg
19
%
Kalium
 
445
mg
13
%
Kolhydrater
 
20
g
7
%
Fiber
 
4
g
17
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
15
g
30
%
Vitamin A
 
1069
IU
21
%
Vitamin B1
 
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
0.2
mg
1
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.4
µg
7
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Vitamin D
 
0.1
µg
1
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
5
µg
5
%
Kalcium
 
286
mg
29
%
Copper
 
0.2
mg
10
%
Folate
 
59
µg
15
%
Järn
 
2
mg
11
%
Manganese
 
0.5
mg
25
%
Magnesium
 
51
mg
13
%
Phosphorus
 
241
mg
24
%
Selenium
 
13
µg
19
%
Zinc
 
2
mg
13
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet

Redskap

Nyckelord Gratäng, middag

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *