Gyllene Knäckig äpplepaj
Denna äppelpaj med havregrynssmet blir en härligt knäckig och söt dessert som är perfekt att avnjutas med en klick len vaniljvisp.
Portioner 4 portioner
Kalorier 919 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid25 minuter minuter
Totalt35 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 6 st äpplen
- Vaniljvisp
Instruktioner
- Börja med att smälta 150 g smör i en kastrull. När smöret är helt smält, dra kastrullen av från plattan.
- Rör i 3 dl havregryn, 2 dl socker, 0.5 dl ljus sirap, 1.5 dl vetemjöl, 0.5 tsk bakpulver och 2 msk mjölk i smöret. Se till att alla ingredienser blandas väl.
- Fortsätt med att skala, kärna ur och skiva 6 st äpplen tunt.
- Lägg de tunna äppelskivorna i en smord ugnsfast form.
- Fördela smeten jämnt över äpplena i formen.
- Grädda pajen i en ugn förvärmd till 175 grader Celsius. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen har fått en gyllene och knäckig yta.
- Servera pajen varm tillsammans med Vaniljvisp.
recept näringsinnehåll
Gyllene Knäckig äpplepaj Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
919
% Daily Value*
Fat
36
g
55
%
Mättat fett
20
g
125
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
9
g
Kolesterol
81
mg
27
%
Natrium
289
mg
13
%
Kalium
324
mg
9
%
Kolhydrater
139
g
46
%
Fiber
9
g
38
%
Socker
61
g
68
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
939
IU
19
%
Vitamin B1
1
mg
67
%
Vitamin B2
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Vitamin D
0.01
µg
0
%
Vitamin E
1
mg
7
%
Vitamin K
4
µg
4
%
Kalcium
56
mg
6
%
Copper
0.3
mg
15
%
Folate
94
µg
24
%
Järn
5
mg
28
%
Manganese
3
mg
150
%
Magnesium
113
mg
28
%
Phosphorus
358
mg
36
%
Selenium
35
µg
50
%
Zinc
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord efterrätt