...
Gyllene Knäckig äpplepaj recept

Gyllene Knäckig äpplepaj

Denna äppelpaj med havregrynssmet blir en härligt knäckig och söt dessert som är perfekt att avnjutas med en klick len vaniljvisp.
Portioner 4 portioner
Kalorier 919 kcal
förb10 minuter
Till.tid25 minuter
Totalt35 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 6 st äpplen
  • Vaniljvisp

Instruktioner

  • Börja med att smälta 150 g smör i en kastrull. När smöret är helt smält, dra kastrullen av från plattan.
  • Rör i 3 dl havregryn, 2 dl socker, 0.5 dl ljus sirap, 1.5 dl vetemjöl, 0.5 tsk bakpulver och 2 msk mjölk i smöret. Se till att alla ingredienser blandas väl.
  • Fortsätt med att skala, kärna ur och skiva 6 st äpplen tunt.
  • Lägg de tunna äppelskivorna i en smord ugnsfast form.
  • Fördela smeten jämnt över äpplena i formen.
  • Grädda pajen i en ugn förvärmd till 175 grader Celsius. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen har fått en gyllene och knäckig yta.
  • Servera pajen varm tillsammans med Vaniljvisp.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt
Typ av rätt Paj

recept näringsinnehåll

Gyllene Knäckig äpplepaj Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
919
% Daily Value*
Fat
 
36
g
55
%
Mättat fett
 
20
g
125
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
9
g
Kolesterol
 
81
mg
27
%
Natrium
 
289
mg
13
%
Kalium
 
324
mg
9
%
Kolhydrater
 
139
g
46
%
Fiber
 
9
g
38
%
Socker
 
61
g
68
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
939
IU
19
%
Vitamin B1
 
1
mg
67
%
Vitamin B2
 
0.3
mg
18
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.1
µg
2
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Vitamin D
 
0.01
µg
0
%
Vitamin E
 
1
mg
7
%
Vitamin K
 
4
µg
4
%
Kalcium
 
56
mg
6
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
94
µg
24
%
Järn
 
5
mg
28
%
Manganese
 
3
mg
150
%
Magnesium
 
113
mg
28
%
Phosphorus
 
358
mg
36
%
Selenium
 
35
µg
50
%
Zinc
 
3
mg
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord efterrätt

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *