...
Hallon Scones recept

Hallon Scones

På söndagsbrunchen vill man ha något nybakat och delikat och det passar därför utmärkt att baka scones för detta tillfälle. Sconesen är godast om du serverar dem med söt marmelad eller ost.
Portioner 8 scones
Kalorier 245 kcal
förb10 minuter
Till.tid10 minuter
Totalt20 minuter
8 scones

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin, gärna rumstempererat
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl Hallon Torkade

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, hallon och salt i en bunke. Smula ner smör eller margarin i mjölblandningen.
  • Tillsätt mjölk och blanda till en kladdig deg.
  • Forma degen till 2 kakor eller 8 bullar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
Måltid Frukost
Typ av rätt Bröd, Scones

recept näringsinnehåll

Hallon Scones Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
245
% Daily Value*
Fat
 
6
g
9
%
Mättat fett
 
4
g
25
%
Transfett
 
0.2
g
Fleromättat fett
 
0.4
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
16
mg
5
%
Natrium
 
421
mg
18
%
Kalium
 
102
mg
3
%
Kolhydrater
 
40
g
13
%
Fiber
 
2
g
8
%
Socker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
199
IU
4
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Kalcium
 
41
mg
4
%
Järn
 
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord bröd, frukost, scones

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *