Hallonfluffad Citronkladdis med Kokoskrisp recept

Hallonfluffad Citronkladdis med Kokoskrisp

AnnaAnna
En förförisk dessertkombination med en kladdig citronkaka och en fluffig, geléhallonflavörad gräddtopping, toppad med gyllene, rostad kokos för extra smak och textur.
Portioner 4 portioner
Kalorier 1035 kcal
förb10 minuter
Till.tid35 minuter
Totalt45 minuter
4 portioner

Ingredienser

  • 3 dl Grädde
  • 80 g Geléhallon
  • 150 g Smör
  • 2 st Citroner skal från 1 och 0,5 dl saft
  • 2 dl Strösocker
  • 2 st Ägg
  • 1.5 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 dl Kokos

Instruktioner

  • Börja med att koka upp grädden i en gryta. När den är varm, dra av grytan från plattan och rör i geléhallonen. Rör tills geléhallonen smälter helt. Om nödvändigt, sätt tillbaka grytan på värmen och värm försiktigt. Låt blandningen stå i kylskåp i minst 6 timmar, helst över natten, och vispa sedan fluffigt.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Skölj citronerna noga. Riv skalet från en citron fint och pressa ut saften (0,5 dl) och blanda detta med det smälta smöret.
  • Blanda försiktigt i strösocker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker i citron- och smörblandningen.
  • Förbered en rund bakform med löstagbar botten, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper spänt fast i botten.
  • Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  • Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen i minst 4 timmar så att den hinner sätta sig ordentligt.
  • Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den blir gyllene och doftande.
Måltid Efterrätt
Kök svenskt
Typ av rätt Kaka

recept näringsinnehåll

Hallonfluffad Citronkladdis med Kokoskrisp Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1035
% Daily Value*
Fat
 
75
g
115
%
Mättat fett
 
51
g
319
%
Transfett
 
1
g
Fleromättat fett
 
3
g
Enkelomättat fett
 
15
g
Kolesterol
 
167
mg
56
%
Natrium
 
274
mg
12
%
Kalium
 
301
mg
9
%
Kolhydrater
 
89
g
30
%
Fiber
 
6
g
25
%
Socker
 
55
g
61
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
2042
IU
41
%
Vitamin B1
 
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
 
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
 
3
mg
15
%
Vitamin B5
 
1
mg
10
%
Vitamin B6
 
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
 
0.2
µg
3
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Vitamin D
 
1
µg
7
%
Vitamin E
 
2
mg
13
%
Vitamin K
 
5
µg
5
%
Kalcium
 
72
mg
7
%
Copper
 
0.3
mg
15
%
Folate
 
86
µg
22
%
Järn
 
3
mg
17
%
Manganese
 
1
mg
50
%
Magnesium
 
30
mg
8
%
Phosphorus
 
151
mg
15
%
Selenium
 
21
µg
30
%
Zinc
 
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Citronkladdkaka, efterrätt, Rostad Kokos

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *