Hallonfluffad Citronkladdis med Kokoskrisp
AnnaEn förförisk dessertkombination med en kladdig citronkaka och en fluffig, geléhallonflavörad gräddtopping, toppad med gyllene, rostad kokos för extra smak och textur.
Portioner 4 portioner
Kalorier 1035 kcal
förb10 minuter minuter
Till.tid35 minuter minuter
Totalt45 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 portioner
Ingredienser
- 3 dl Grädde
- 80 g Geléhallon
- 150 g Smör
- 2 st Citroner skal från 1 och 0,5 dl saft
- 2 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- 1.5 dl Vetemjöl
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 dl Kokos
Instruktioner
- Börja med att koka upp grädden i en gryta. När den är varm, dra av grytan från plattan och rör i geléhallonen. Rör tills geléhallonen smälter helt. Om nödvändigt, sätt tillbaka grytan på värmen och värm försiktigt. Låt blandningen stå i kylskåp i minst 6 timmar, helst över natten, och vispa sedan fluffigt.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Skölj citronerna noga. Riv skalet från en citron fint och pressa ut saften (0,5 dl) och blanda detta med det smälta smöret.
- Blanda försiktigt i strösocker, ägg, vetemjöl och vaniljsocker i citron- och smörblandningen.
- Förbered en rund bakform med löstagbar botten, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper spänt fast i botten.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Ställ den sedan i kylen i minst 4 timmar så att den hinner sätta sig ordentligt.
- Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den blir gyllene och doftande.
recept näringsinnehåll
Hallonfluffad Citronkladdis med Kokoskrisp Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
1035
% Daily Value*
Fat
75
g
115
%
Mättat fett
51
g
319
%
Transfett
1
g
Fleromättat fett
3
g
Enkelomättat fett
15
g
Kolesterol
167
mg
56
%
Natrium
274
mg
12
%
Kalium
301
mg
9
%
Kolhydrater
89
g
30
%
Fiber
6
g
25
%
Socker
55
g
61
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
2042
IU
41
%
Vitamin B1
0.3
mg
20
%
Vitamin B2
0.4
mg
24
%
Vitamin B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.2
µg
3
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Vitamin D
1
µg
7
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
5
µg
5
%
Kalcium
72
mg
7
%
Copper
0.3
mg
15
%
Folate
86
µg
22
%
Järn
3
mg
17
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
30
mg
8
%
Phosphorus
151
mg
15
%
Selenium
21
µg
30
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord Citronkladdkaka, efterrätt, Rostad Kokos