Hallonmousse
5 av 1 betyg
Upplev den ljuvliga smaken av hallon i denna förtrollande mousse. Perfekt som dessert eller som en utsökt tårtfyllning. En sann njutning för alla hallonälskare!
Portioner 4 port
Kalorier 430 kcal
förb30 minuter minuter
Till.tid0 minuter minuter
Totalt30 minuter minuter
Förhindra att skärmen släcks
4 port
Ingredienser
- 5.5 dl hallon
- 1 dl strösocker
- 1 msk gelantinpulver
- 3 dl grädde
Instruktioner
- Lägg undan 1/2 dl hallon och koka upp de övriga med sockret.
- Pressa hallonen genom en finmaskig sil för att få en slät puré.
- Låt gelatinet svälla i lite vatten och integrera det sedan med hallonpurén.
- Vispa grädden tills den är fast och fluffig.
- Blanda försiktigt hallonpurén och de hela hallonen med grädden. Servera i eleganta glas för en sofistikerad touch.
- Låt moussen svalna och dekorera med färska hallon innan servering.
Recept anteckningar
- För en extra touch kan du lägga till en skvätt likör eller servera med chokladspån.
recept näringsinnehåll
Hallonmousse Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
430
% Daily Value*
Fat
28
g
43
%
Mättat fett
17
g
106
%
Fleromättat fett
2
g
Enkelomättat fett
7
g
Kolesterol
85
mg
28
%
Natrium
26
mg
1
%
Kalium
280
mg
8
%
Kolhydrater
43
g
14
%
Fiber
9
g
38
%
Socker
33
g
37
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1148
IU
23
%
Vitamin B1
0.1
mg
7
%
Vitamin B2
0.2
mg
12
%
Vitamin B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.1
mg
5
%
Vitamin B12
0.1
µg
2
%
Vitamin C
36
mg
44
%
Vitamin D
1
µg
7
%
Vitamin E
2
mg
13
%
Vitamin K
13
µg
12
%
Kalcium
85
mg
9
%
Copper
0.2
mg
10
%
Folate
32
µg
8
%
Järn
1
mg
6
%
Manganese
1
mg
50
%
Magnesium
36
mg
9
%
Phosphorus
84
mg
8
%
Selenium
3
µg
4
%
Zinc
1
mg
7
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Nyckelord enkel hallonmousse, gelantinpulver, grädde, Hallon, hallon mousse, hallon mousse recept, hallonmousse, hallonmousse i glas, hallonmousse recept, recept hallonmousse, recept på hallonmousse, snabb hallonmousse, strösocker
Hallonmousse är en tidlös dessert som kombinerar den söta och syrliga smaken av hallon med den krämiga konsistensen av mousse. Dessutom fungerar den utmärkt som fyllning i tårtor. Låt oss dyka djupare in i hur man skapar denna utsökta mousse
Denna hallonmousse är inte bara en njutning för smaklökarna, utan också en fröjd för ögat. Den kombinerar perfektionen av färska hallon med den krämiga rikedomen av vispgrädde. Servera den som en efterrätt eller använd den som en fyllning i din favorittårta för att imponera på dina gäster.
1 svar på ”Hallonmousse”
Underbart recept!