...
Hårdkokt ägg recept

Hårdkokt ägg

Hårdkokt ägg
Portioner 1 Ägg
Kalorier 63 kcal
förb3 minuter
Till.tid4 minuter
Totalt7 minuter
1 Ägg

Ingredienser

  • ägg
  • vatten

Instruktioner

Koka ägg

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Försiktigt placera äggen i kokande vattnet med hjälp av en sked.
  • Vattnet ska precis täcka äggen.
  • Sjud äggen ca 8 min för hårdkokt ägg.
  • När koktiden är klar, ska du snabbt kyla av äggen under kallt rinnande vatten för att förhindra att de fortsätter att tillagas av värmen. Låt dem sedan svalna i kallt vatten

recept näringsinnehåll

Hårdkokt ägg Näringsinnehåll
per portion
Kalorier
63
% Daily Value*
Fat
 
4
g
6
%
Mättat fett
 
1
g
6
%
Transfett
 
0.02
g
Fleromättat fett
 
1
g
Enkelomättat fett
 
2
g
Kolesterol
 
164
mg
55
%
Natrium
 
62
mg
3
%
Kalium
 
61
mg
2
%
Kolhydrater
 
0.3
g
0
%
Socker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
238
IU
5
%
Kalcium
 
25
mg
3
%
Järn
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Nutrition Facts
Skriv ut receptet Dela på Facebook receptet
Nyckelord Hårdkokt ägg, Löskokt ägg, Mediumkokt ägg

Lämna en kommentar

Recept betyg




användarnamn *
Email *
Lösenord *